10 snabba med Mr. 404 – Christer Björnström

För många är resan, en resa mot ett mål. Antingen en affärsresa eller en efterlängtad semester. För andra är det själva resan som är målet. En av dessa personer är Christer Björnström, en 28-åring som har smittats  ordentligt av Bonusfeber och bestämt sig för att slå rekord i antal sträckor flugna med SAS under ett år. Bonusfeber fångade honom på, för ovanlighetens skull, hemmaplan i Kiruna. Vi låter det också bli premiären för serien ”10-snabba med…” som med oregelbundna mellanrum kommer fokusera på olika personer med anknytning till resande. 

 

Vem är egentligen Christer Björnström?

En 28 årig kille från Norrbotten som inte gillar att vara som alla andra. En person som gillar att sticka ut, provocera och testa gränser. Som samtidigt älskar livet, sina katter och att flyga.

Christer-Björnström-245x300Christer Björnström – Mr. 404. Här på jumpseat i kabinen

Hur kom du på idén att slå det tidigare rekordet i flest antal flugna legs med SAS?

Jag har alltid gillat att flyga, såg väl en chans att verkligen få testa mina gränser och jag var lite rädd i början för om jag verkligen skulle klara av det. Men efter några flygningar kände jag bara hur rätt det var. Lite som att hitta sin plats här på jorden, kände mig hemma!

Många har problem att få vardagen att gå ihop som det är. HUR hinner du egentligen med allt flygande?

Ibland önskar jag man kunde plussa på några timmar på dygnet. Att jobba heltid och sen flyga all ledig tid, planering, bokning och allt det andra i vardagen sätts verkligen på sin spets. Sen 27 maj finns ingenting som kallas fritid eller ta det lugnt. Alla 24 timmar på dygnet krävs och sömnen är väl det som har blivit lidande. Egentligen inte mig emot, jag gillar inte att sova och ”slösa bort tiden”. Känns trots allt bra att verkligen ha något att göra, finns ingen tid att bli rastlös eller fundera på vad jag ska göra imorgon. 

Har personalen på flygplatsen och ombord börjat känna igen dig?

Väldigt sällan då det i 90-95% av fallen är ny personal jag aldrig sett tidigare. Men dom gånger det hänt under våren blev det lite skratt och förvånade miner när jag hoppade ombord på retunerande flyg och dom frågade ”Flög inte du hit precis?” Och jag fick förklara vad jag gör. Bästa var nog på en flygning till Göteborg när jag beställde en flaska vatten och pursern sa att den kommer från Grönland. Jag fattade först inte vad han menade (var rätt trött) men började snart skratta och insåg att han läst på min blogg om en tävling jag hade där man skulle säga ”Hej kommer du från Grönland”. Han stannade även till och vi fick en längre pratstund innan vi skulle landa. Det var riktigt kul. Jag är som sagt väldigt nyfiken på deras vardag och det är alltid kul att lyssna på vad andra människor har att berätta. 

10615654_307459649425774_53625276_nÄr man ute på rekordjakt blir man ibland lite extra bortskämd av personalen

Du har redan tatuerat en SAS logo på ena armen, har du planer för fler tatueringar på samma tema?

Tanken är att jag ska göra ett mobilt boardingkort på andra armen. Vi får se! 

404tatt

Christers första tatuering

Hinner du se någonting av platserna du besöker eller har du mest bekantat dig med flygplatserna?

På vissa destinationer har jag stannat längre. Exempelvis Dublin, Aberdeen m.fl och där hann jag med rätt mycket trots att jag bara fick ett dygn. Det gäller att ta vara på tiden och inte sova bort den. Men när jag flög till Geneve och vände med returnerande plan blev det kanske bara 25 minuter på plats och då bara en snabb sväng i loungen och kolla runt lite på flygplatsen. Men jag gillar det! 

Många frekventa resenärer har sin absoluta favoritplats ombord, vilken är din?

När jag flög mindre var 1F en given favorit. Men i dessa dagar försöker jag variera och det blir allt förutom mittensäte.

Vilka reaktioner  möts du av när du berättar om ditt upptåg för vänner och bekanta?

Frågan ”varför” brukade vara populär, annars skakade dom väl på huvudet. Men nu verkar det som att dom flesta bara skrattar och tycker det är kul.

När räknar du med att slå rekordet och om du nu misslyckas i år, gör du ett nytt försök?

Misslyckas finns inte på kartan. När det blir 31 december 2014 kommer jag ha gjort minst 405 flygningar med SAS.

Vad blir nästa steg när du har slagit rekordet? 

Att besöka mindre vanliga destinationer med ”ovanliga flygbolag” och göra resereportage är väl det jag tänker mig nu. Har nog aldrig förstått hur kul det är att skriva och verkligen försöka ge sin bild från en resa. Samtidigt som jag inte vill göra som alla andra, det måste bli någonting annorlunda och på mitt eget sätt. 

Vi kan lugnt konstatera att Christer har drabbats av en ordentlig släng av Bonusfeber och önskar honom lycka till med att nå målet, något som vi inte tvivlar på blir ett problem. Bonusfeber.se kommer självklart att följa honom med spänning under hösten.   Följ Christers färd mot målet i hans egen blogg: http://sas404.se    (Alla bilder i artikeln via Christer Björnström)    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *