640 000 flög med Norwegian i januari

Norwegians trafiksiffror visar att cirka 640 000 passagerare flög med Norwegian under januari 2022. Ökningen av antalet passagerare är stor jämfört med samma månad i fjol.

Flygtrafiken i januari präglades av både lågsäsong och en ökad spridning av omikron-viruset som i sin tur betydde omfattande statliga restriktioner.

Vi vet att det finns en stor reslust. De nya signalerna om att allt fler länder nu öppnar sina samhällen har en positiv effekt på hur resenärerna bokar sina resor till våren och sommaren. Vi är redo att ta emot de som vill ut och resa. Vi kommer att öka utbudet i takt med ökad efterfrågan.

Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Under januari hade Norwegian 637 376 passagerare, jämfört med 74 224 i januari 2021. Kapaciteten (ASK) var 1 298 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 905 miljoner sittkilometer.

I januari hade Norwegian i genomsnitt 45 flygplan i drift och 99,2 procent av reguljärflygen genomfördes. Kabinfaktorn under månaden var 70 procent. Punktligheten var 85,9 procent.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *