Lufthansa Senator Lounge – Munchen

Det råder ingen tvekan om att det är med ett litet leende man svänger in till vänster i Senator Loungen istället för Business Loungen i München. Då jag var på besök, precis efter den stora morgonrushen var det fortfarande gott om folk i loungen men inte överfullt som det många gånger kan vara. 

Mitt förstahandsintryck av loungen var positivt. I alla fall när man har kommit förbi “drakarna” i receptionen som skall hålla objudna gäster utanför. Här var det verkligen inte många leenden eller på annat sätt varmt välkomnande att se.

Jag hittade en plats i kafédelen tätt på buffén. Alla arbetsstationerna var upptagna och loungen verkade rätt befolkad trots att detta var efter den stora morgonrushen.

Urvalet av mat och tryck kan man inte klaga på. Betydligt intressantare än det jag hade sett två timmar tidigare i SAS loungen i Köpenhamn. Här fanns bröd, pålägg, croissanter och scrambled eggs. På buffén hittade man också skivad frukt och yoghurt md müsli, helt klart godkänt!

unnamed-11-467x350

unnamed-21-467x350

unnamed-31-467x350

unnamed-41-467x350

unnamed-51-467x350

unnamed-61-467x350

unnamed-71-467x350

 

Skall man arbeta är borden i caféet helt OK även om man sitter rätt så tätt vilket kan bli lite störande. Det finns också några arbetsplatser längst in i loungen men även här sitter man tätt intill sidomannen. Allt i allt verkade loungen lite för liten för att betjäna antalet gäster det fanns plats till. Lite mer utrymme och inte minst några “hörn” där man kan slappna av utan att ha två decimeter till sidomannen hade dragit upp intrycket avsevärt.

Kombinerar man maten och drycken härifrån med platsen och inredningen i SAS loungen i Köpenhamn får man en lounge som jag skulle uppskatta mycket.

Allt i allt var det en trevlig upplevelse att besöka Lufthansa Senator Lounge  i München. I typisk Lufthansastil levererades produkten i bra och tillfredsställande kvalitet, utan att imponera. Men å andra sidan är det säkert inte här Lufthansa önskar att imponera här heller, det är trots allt det bolaget har sina First Class lounger till.

Och självfallet hittar man också de obligatoriska gelébjörnarna här. Se bara till att inte äta för många, du har väl läst historien? 

Lufthansa Senator MUC

Artikeln Publicerades ursprungligen av Flemming Poulsen på Bonusfeber.dk

Overview

Pros

-Bra urval av mat och dryck
- Snabbt WiFi
-Bad/Duschmöjligheter

Cons

- Kan bli ganska fullt och därmed trångt
- Möblerna inbjuder inte till vila och avslappning

Mat/Dryck

Faciliteter

Komfort

Utrymme

Overall Rating

Conclusion

Absolut en godkänd lounge. Typisk Lufthansakvalité som levererar utan att imponera. Några "silent corners" där man kan få lite lugn och ro saknas.

3

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *