Guide till Norwegian Reward

I Skandinavien är det främst två flygbolag som tävlar om passagernarna på inrikesmarknaden, nämligen SAS och Norwegian. De båda bolagen är också stora aktörer när norrmän ska resa ut i den stora världen! SAS har EuroBonus som vi redan har skrivit om, och tiden är nu kommen för att se vad Norwegian erbjuder i sitt lojalitets-/bonusprogram, Norwegian Reward!

Många vill nog påpeka att Norwegian skiljer sig något från de bolag som normalt erbjuder bonusprogram, både i Skandinavien och resten av världen. De är ett lågprisbolag och har fokus på att erbjuda passagerarna billigast möjliga biljetter, utan extra tjänster inkluderat. Norwegian är inte heller medlem av någon allians. Det är därför naturligt att deras bonusprogram skiljer sig från många andras, och en ren jämförelse mellan EuroBonus och Norwegian Reward blir helt fel eftersom de är så olika. Så vi kommer i denna artikeln att titta på vilka fördelar du kan få som medlem i Norwegian Reward.

Noregian-B787-main-1

Cashpoints

är valutan som används i Norwegian Reward. Det är med andra ord Cashpoints du får på kontot när du använder dig av programmet. 1 Cashpoint motsvarar 1 norsk krona för oss som bor i Sverige, mycket enkelt och okomplicerat vilket gör det väldigt lätt att se hur mycket ”fördelar” du har tjänat in.

 

Man kan tjäna in Cashpoints på flera sätt:

–       Köp av flygbiljetter hos Nowegian (se nedan)

–       Användning av kreditkortet från Bank Norwegian (1 % CashPoints på alla köp)

–       Köp hos andra partners

–       Speciella kampanjer (t.ex. julkalendern 2013 där man kunde vinna eller beställa tjänster)

 

Intjäningen på flygbiljetter är som följer:

–       2 % Cashpoints på alla LowFare-biljetter (billiga biljetter)

–       10 % Cashpoints på alla Flex-biljetter

 

Intjäning på flygbiljetter vid användning av kreditkort från Bank Nowegian:

–       5 % Cashpoints på LowFare-biljetter (gäller inte resor i Norge/Sverige och långdistans)

–       20 % Cashpoints Flex-biljetter (gäller inte resor i Norge/Sverige och långdistans)

 

Observera! För alla flygbiljetter får du Cashpoints baserat på nettopriset, det vill säga att skatter, avgifter och bränsletillägg måste dras från priset innan man kan räkna ut hur många Cashpoints man kommer att tjäna. Alla exempel nedanför som våra kollegor på Bonusfeber.no har tagit fram visar orginalpris, därefter nettopris och intjänade Cashpoints.

 

Exempel:

–       Oslo – Tromsö, LowFare. Biljettpris 399 :- minus skatter/avgifter på 212 :- = netto biljettpris på 187 :-, 2% av 187 :- = 3,74 Cashpoints

–       Oslo – Tromsö, Flex, Biljettpris 1 499 :-, minus skatter/avgifter på 293 :- = netto biljettpris på 1 206 :-, 10 % av 1 206 :- = 120,60 Cashpoints

–       Oslo – Alicante. LowFare. Vanligt bankkort. Biljettpris 499 :- minus skatter/avgifter på 204 :- = netto biljettpris på 295 :-, 2 % av 295 :- = 5,90 Cashpoints

–       Oslo – Alicante. LowFare. Bank Norwegian kreditkort. Biljettpris 499 :- minus skatter/avgifter på 204 :- = netto biljettpris op 295 :-, 5 % av 295 :- = 14.75 Cashpoints

 

–       Oslo – Alicante. Flex. Vanligt bankkort. Biljettpris 3 859 :- minus skatter/avgifter på 204 :- = netto biljettpris på 3 691 :-, 10 % av 3 691 :- = 369,10 Cashpoints

–       Oslo – Alicante. Flex. Bank Norwegian kreditkort. Biljettpris 3 859 :- minus skatter/avgifter på 204 :- = netto biljettpris på 3 691 :-, 20 % av 3691 :- = 738,20 Cashpoints

 

Alla exempel med reservation för fel!

 

För att tjäna Cashpoints på resor är det viktigt att du tänker på att lägga in ditt medlemsnummer i bokningen. Det är för tillfället inte möjligt att efterregistrera Cashpoints på resor där du inte hade lagt in ditt medlemsnummer.

 norwegian-flyingstart

Norwegian Rewards julkalender 2013

Giltighet på Cashpoints

Onanvända Cashpoints förfaller och raderas 24 månader efter utgången av det kalenderår där intjäningen skedde. Det vill säga att Cashpoints ska användas antingen under intjäningsåret eller inom de två kommande åren.

 

Nivåer

Det finns inga nivåer i Norwegian Reward. Du är antingen medlem eller inte. Det är med andra ord inte ett bonusprogram som ger dig fördelar (utöver fler intjänade Cashpoints) på något sätt om du reser mycket med Norwegian. Detta hänger samman med Nowegian som flygbolag och deras fokus på lågpris och oberoende från allianser etc. Du får alltså inte varken silver- eller guldkort (du får faktiskt inte medlemskort alls), fördelar vid föreningar, gratis bagage eller något annat som många bonusprogram ger.

 

Bäst användning av Cashpoints

Cashpoints kan du använda som betalning av flygresor (helt eller delvis), bagage, platsreservation, biljett ändring eller avbeställningsskydd. På grund av Norwegians struktur på biljetter och erbjudanden är det finns därför inga tips och trix för att få ut mesta möjliga av dina intjänade Cashpoints. Du använder de enkelt och smidigt till att betala för flygresan din! Här bör du alltså hitta flygresan som är billigast/bäst för dig och du kan då använda dina intjänade Cashpoints till att betala för hela eller delar av kostnaden. Betalningen görs enkelt via Norwegians hemsida och blir därför både smidig och användarvänlig. Det krävs inte något minimibelopp, så du behöver inte låta poäng förfalla för att du saknar poäng för att boka en resa eller tilläggstjänster och kan alltså använda 5 Cashpoints när du beställer en resa och på så sätt på 5 :- i rabatt. Du behöver inte läsa och analysera mängder av diskussioner på nätet för att hitta bästa sätt att använda poängen dina och programmet är därför enkelt för alla att använda sig av. Just enkelheten är nog många kunder som värdesätter med programmet.

 norwegian-cashpoints

Något som är närmast unikt för Norwegian Reward är att du kan betala hela beloppet med Cashpoints, inklusive skatter och avgifter. Där de flesta bonusprogram låter dig boka biljetter med poäng, kräver de ”alltid” att du betala skatter och avgifter utöver och många kräver utöver detta att du betalar för bränsletillägg/YQ. Med Norwegian Reward kan du betala hela beloppet med Cashpoints, utan varken extratillägg eller tilläggsavgifter. Du kan dessutom betala alla resor helt eller delvis med Cashpoints. Det kräver alltså inte att du måste hitta lediga bonusplatser, som i t.ex. EuroBonus. Två stora plus i kanten för programmet.

 

Kreditkort – Bank Norwegian 

Nowegian har sin egen nätbaserade bank som erbjuder flera olika banktjänster. Genom Bank Norwegian kan du beställa kreditkort (VISA) som kan knytas mot din Norwegian-profil. Kortet är mycket fördelaktigt kostnadsmässigt med 0 kr i årsavgift och ingen avigift för användande varken inrikes eller utrikes. Du betalar endast växlingskurs vid användning i utlandet. Du tjänar0,5 % CashPoints på köp upp till 100.000 kr. Över 100.000kr tjänar du fortfarande 0,5% CashPoints vid köp i dagligvaruhandel, bensinstationer och vid all kortanvändning utomlands. Kortet ger dessutom extra Cashpoints vid köp av flygbiljetter (som vi visade tidigare i artikeln). Om du önskar att beställa kortet kan det vara värt att se om det finns aktuella kampanjer. Norwegians julkalender 2013 gav bland annat alla nya sökande 1000 Cashpoints i bonus om man sökte om kortet. Om Norwegian är ditt favoritbolag och vill maximera intjäningen av Cashpoints är kreditkortet super och bör användas till så många av dina inköp som möjligt (så länge du betalar räkningen i tid).

kredkort-bnor

 

Slutsats 

Norwegian Reward är en slags hybrid av ett traditionellt bonusprogram, i alla fall inom flygbranschen. Programmet är enkelt uppbyggt och för svenska användare kommer kursen 1 till 1 vara enkelt att förhålla sig till. Du får enkelt användning av Cashpoints vid alla beställningar och tjänar lika enkelt Cashpoints vid beställning av biljetter, användning av betalningskort osv.

Du får emellertid inga direkta fördelar på resan om du är lojal med bolaget. Det är ingen nivå och därmed inga lounger, egna incheckningsdiskar, prioritet vid förseningar etc. Om du reser med Norwegian (mycket eller lite) är det inget skäl till att inte gå med. Medlemskapet kostar inget och Cashpoints är enkla att använda för att få rabatt på nästa resa.

Obs! Vi vill göra dig uppmärksam på att detta är en vägledande guide och fullständig information och villkor hittar du på den officiella hemsidan för Norwegian Reward. Villkor kan ha blivit ändrade utan att det är uppdaterat i denna artikel.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

 1. Felix says

  Denna post är förvisso inte jätteny men 1 Cashpoint motsvarar 1 NOK, Det belopp som presenteras på din bonussida är inte samma belopp som du kan nyttja när du betalar för biljetten om du betalar i SEK. Man har ungefär 7-8% mer i SEK än vad bonussidan visar då den visar NOK.

  • Redaktionen says

   Hej Felix! Tack för feedbacken och du har helt rätt. Under januari kommer uppdaterade guider för Norwegian Rewards och EurooBonus.
   God fortsättning önskar ressktionen
   PC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *