Reseappar – Award Wallet

För alla oss som lider av bonusfeber följer det gärna med medlemsskap i ett par jag kanske till och med tiotals olika bonusprogram. De flesta större flygbolag, hotellkedjor, hyrbilsföretag m.m har en eller annan form för lojalitetsprogram för att belöna sina mest trofasta kunder. Bara i Sverige har vi en lång rad bolag som har sitt eget program t.ex SAS, Malmö Aviation, Scandic med flera. Många har också egna appar av varierande kvalitét till smarta telefoner för att hålla reda på poäng och göra bokningar.

När man har fått sig en ordentlig släng av bonusfeber blir det efter hand många program och medlemsnummer att hålla kontroll på. Det är här Award Wallet kommer in som en hjälpande hand. AwardWallet ger dig möjligheten att samla alla bonusprogram i en och samma app. Man lagrar inloggningsuppgifter i appen och får då på ett enkelt och överskådligt sätt tillgång till alla sina lojalitetsuppgifter. Här hitta du medlemsnummer och poängsaldo snabbt och enkelt. Det kan vara praktiskt om man står i receptionen på hotellet och letar efter rätt medlemskort i den sprängfyllda plånboken. AwardWallet har stöd för 625 olika program än så länge och vi hittade de skandinaviska vi sökte på.

aw1

Appen är bygd på ett sätt som enkelt visar dig namnet på lojalitetsprogrammet, samt vilken kategori det tillhög. Så länge man är inloggade kan man också offline få detaljerna man behöver. Man kan självklart inte uppdatera information om poängsaldo/status utan internett men det att ha tillgång till bland annat medlemsnummer är väldigt praktiskt. Vidare är AwardWallet duktiga på att lägga in kontaktinformation till kundservice som man kanske plötsligt behöver.

För att uppdatera alla lojalitetsprogram med senaste informationen måste man använda en egen knapp för “Update All Acounts”. Uppdateringen görs kort därefter och det är praktiskt med manuell uppdatering istället för att appen skall uppdatera sig själv i tid och otid. Då har man kontroll på vilken information som är helt uppdaterad och man slipper oönskade roamingutgifter. När uppdateringen är genomför visas också vilka program du har fått nya poäng i i vilka som har stått orörda sedan sist. Man får tyvärr inte fram detaljerad information om vilka aktiviteter som har gett vilka poäng, bara ett sammandrag.

aw2

För att appen skall fungera måste man som nämnt lägga in information om sina medlemsskap. Detta inkluderar inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord). För några kan det vara en säkerhetsfråga att ge ut sådan information till tredje part men det är upp till var och en att bestämma om man är bekväm med detta. AwardWallet har existerat i flera år och är att räkna som en seriös aktör också vad gäller säkerheten med personuppgifter. Vi har inte heller hittat någon negativ recession om säkerheten.

Testen den här gången baseras på utgåvan som refereras till som “Plus”. Priset är idag $10 per år. Skillnaden mellan utgåvorna är i grund och botten mängden information man kan få om varje medlemsskap. Genom att ladda ner gratisversionen kan man se om “Plus” är värt investeringen.

Resplaner

AwardWallet har också ett litet “ess i rockärmen” nämligen en reseplanerare eller “Travel Plans”. Information om dina resor kan hämtas automatiskt från alla lojalitetsprogram och visas direkt i appen. För att resor skall kunna loggas krävs det självklart att man har uppgett sitt medlemsnummer vi beställning för att dyka upp på respektive konto.

Du får inte en verkligt detaljerad information men tidpunkt, datum, resande och bokningsnummer hittar du snabbt och enkelt. Utöver detta visas telefonnummer som kan behövas vid ändringar eller avbeställningar etc. Återigen, praktiskt om du står på flygplatsen eller i receptionen och behöver tillgång till information samlad på ett ställe.

aw3

Det är inte mycket man egentligen saknar från AwardWallet men man bland annat kunde det varit fint med lite fler inställningar direkt i appen. Du måste in på hemsidan för att ändra bland annat tidsformat, land etc. Här hittar du också en del andra medlemstjänster men det är en helt annat artikel eftersom det inte relaterar direkt till appen. På designfronten kunde man också gjort en del men den fyller sitt syfte!

Slutsats

Lider du av lite bonusfeber och är medlem i mer än fem program är AwardWallet en väldigt god hjälp på resan. Fundera på om du behöver det plus utgåvan ger dig och om du är villig att lämna ut användarnamn och lösenord till en tredje part.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *