Lufthansa Lounge – London Heathrow Terminal 2A

Lufthansa är det enda Star Alliancebolaget som har sin egen lounge på Heathrows Terminal 2 A, något som gör loungen otroligt populär i rusningstid, kanske för populär? 

Terminal 2, som öppnade för ca ett år sidan huserar medlemmarna i Star Alliance plus ett par andra bolag. Vi besökte terminal 2 i maj och fick en full rundur av alla faciliteter.

Terminal 2 är indelad i terminal 2A och 2B och länkas genom en tunnel under flygplanens uppställningsplatser. Generellt sett går alla avgångar till destinationer inom Europa från 2A medan 2B används till interkontinentala avgångar, med undantag.

Lufthansas lounge ligger i T2A och slog upp portarna i oktober 2014 och framstår fortfarande som ny och fräsch. Den är utformad efter Lufthansas nya loungekoncept som man känner igen om man har besökt någon av bolagets lounger i Tyskland.

Den är uppdelad i två sektioner, Business och Senator Lounge och i den sistnämnda krävs det ett guldkort hos ett Star Alliancebolag för att komma in.

IMG_5609-683x512

Businessloungen – Längst bort ligger Senatorloungen och en buffé finns till höger

Totalt har loungen 350 sittplatser och dessa är fördelade på bekväma fåtöljer, sittplatser vid små bort beräknade att äta vid, barstolar med höga bort och ett par skrivbord där man man arbeta. Det finns också ett par datorer till disposition såväl som trådlöst internet. I tillägg finns ett stort urval av internationella tidningar och tidskrifter.

IMG_5616-683x512

Inifrån Senator Loungen

Loungen används också av Star Alliance bolagen utan egen loung och det är mest naturligt att använda denna om man skall till en Europeisk destination något som gör att SAS, LOT, Austrian och Swiss passagerare är naturliga gäster i den här loungen.För att få tillgång måste man antingen flyga i Business Class och/eller ha guldkort eller högre i ett av Star Alliance bonusprogram. (Lufthansa Miles & Moew silverkorthållare har tillgång till Business Loungen).

Bägge sidorna erbjuder ett stort urval av mat och dryck. För alla som är bekanta med Lufthansas lounger i Tyskland var det överraskande att se ett mycket större matutbud i loungen i London. Här fanns flera varma rätter, sallader, bröd och ett frestande urval av efterrätter. Under omgivningen av loungens chef under förmiddagen berättade hon att loungen i London har samma budget som i Tyskland men att man här får mer valuta för pengarna då cateringföretaget kan leverera mer till samma pris.

Det var inte så stor skillnad i utbuden i Business Loungen och Senator Loungen. Enligt managern var det lite högre kvalité på både mat och dryck i den senare men våra observationen tyder på att detta var marginellt.

Då vi kom tillbaka till loungen innan avresa senare på eftermiddagen var det knökfullt i bägge loungerna och det tog tid att hitta en sittplats. Vi såg folk lämna loungen då man inte hittade en sittplats, något som tyder på att kapaciteten är för liten och det är ju synd. Alternativa lounger ligger i Terminal 2B och dit tar det en kvart att gå. Trösten är att det finns ett gott utbud av mat i terminal 2A, bland annat Heston Bloomentals restaurang  «The Perfectionists’ Café».

      IMG_5619-683x512 IMG_5618-683x512 IMG_5617-683x512 IMG_5615-683x512 IMG_5614-683x512 IMG_5613-683x512 IMG_5611-683x512

Publicerades ursprungligen av Erling på Bonusfeber.no

Overview

Pros

-Ljus och trevlig
-Överraskande bra mat

Cons

- För lite plats i rusningstid

Mat/Dryck

Faciliteter

Komfort

Utrymme

Overall Rating

Conclusion

Lufthansa har fina faciliteter i T2A. Mat och dryck är över genomsnittet om man jämför med andra Luthansalounger men intrycket dras ner något när det är överfullt i rusningstiden.

3.4

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Leif Groop says

    I foorgot my iPhone yesterday at the lounge. Have tried to call today but number is continuosly busy. Howe to proceed?
    Best
    Leif Groop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *