Smart start på sportlovet: fem tips som underlättar flygresan

I sportlovstider ökar resandet när många passar på att flyga till svenska fjällen eller till skidorter utomlands. Här är fem smarta tips som sparar tid och gör din vistelse på flygplatsen så smidig och behaglig som möjligt.

 1. Chatbot Swea
  Följ ditt flyg och få notiser direkt i mobilen om detaljer ändras. Ställ även frågor du vill ha svar på om servicen på flygplatsen, som exempelvis ”Vilka restauranger finns på Landvetter?” Skicka ett meddelande via flygplatsens Facebook-sida eller i Messenger-appen (sök då fram till exempel ”Göteborg Landvetter Airport”). Du kan också klicka på Messenger-ikonen på flygplatsens webbplats. Swedavias chatbot Swea svarar direkt och dygnet runt.
 2. Kom till flygplatsen i god tid
  När det är många som ska ut och resa samtidigt är det bra att vara ute i god tid. Fråga ditt flygbolag vad de rekommenderar för just din resa. Det kan vara köer på vägen eller förseningar i kollektivtrafiken. Tänk också på att många resenärer har med sig skidor, vilket gör att incheckningen kan ta längre tid.
 3. Checka in skidor
  En av de vanligaste frågorna i sportlovstider är hur det går till att checka in skidorna. Svar hittar du i den här filmen: Så checkar du in dina skidor
 4. Fäst bagagetagg
  En annan vanlig fråga är hur bagagetaggen ska fästas på väskan vid självincheckning. Om du är osäker på hur det går till, kika på den här filmen: Så fäster du din bagagetag
 5. Väntetider i säkerhetskontrollen
  Håll koll på den aktuella väntetiden i säkerhetskontrollen som visas på flygplatsens webbplats, i Swedavias app och på monitorer vid säkerhetskontrollerna. Du kan även ställa just den frågan till Swedavias chatbot (se ovan).

För fler smarta tips, besök gärna www.swedavia.se/landvetter/restips

Trevlig resa önskar Swedavia!

Foto: Shutterstock.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *