Singapore Airlines lounge – London Heathrow Terminal 2B

Singapore Airlines är ett av de tre flygbolag som har lounge i Terminal 2B på London Heathrow Airport. Vi har gjort ett besök i alla dessa tre loungen och nu bjuder vi med dig till ett besök innanför dörrarna hos Singapore Airlines.

Terminal 2B huserar alla de interkontinentala avgångarna för Star Alliance bolagen på Terminal 2. Här har United Airlines och Air Canada de allra flesta avgångarna. Av andra blag har vi bland annat Singapore Airlines, Thai Airways och South African Airlines med 1 – 4 avgångar/ankomster varje dag.

Singapore Airlines har just nu 4 dagliga flighter till Singapore. Två av dessa opereras med Airbus A380 och två med Boeing 777-300. Avgångstiderna från London är klockan 11.10, 13.35, 20.35 och 22.05.

Singapores lounge ligger direkt till vänster när man kommer upp med rulltrappan efter en längre tur från Terminal 2A (där man checkar in). Den ligger en våning upp och då kan man välja mellan att ta trappa eller hiss. Air Canadas lounge ligger precis bredvid Singapore Airlines.

När man kommer in i loungen möter man först en receptionist som sitter bakom en disk och kontrollerar kort och biljetter. Loungen är uppdelad i en First Class del med 50 platser (som ligger till vänster) och en Business Class del med 160 platser (som ligger till höger).

Vi börjar med Business Class loungen. Gäster som reser i Business Class med Singapore Airlines eller ett annat Star Alliance bolag eller som har ett Star Alliance guldkort har tillgång till denna lounge. Öppettiderna för loungen är från 07.15 till 22.20.

Den är fint uppdelad så det känns intimt och trevligt. Man passerar först förbi matbuffén, med tillhörande sittplatser. Därefter kommer man till baren. Denna är bemannad fram till klockan 14.00. Därefter är den obemannad, det vill säga självbetjäning fram till klockan 17.00. Detta är vanligtvis en lugn period i den här loungen.

0707-03

Vidare in i loungen hittar man sittgrupper i många olika varianter. Det är också stora fönster ut mot uppställningplatser och taxibanor, samt Terminal 2A. De som gillar att titta ut på flygplanen har stor möjligt till det här.

0707-05-F

Loungen är inred i ljusa färger. Har man varit i andra, nyligen renoverade Singapore Airlines lounger kommer man att känna igen inredningen. I borden mellan stolarna hittar man eluttag för att ladda mobiler eller annan medhavd utrustning. Det finns både som engelsk tre-plugg och som USB plugg. Väldigt praktiskt.

0707-010707-02 0707-04

Loungen erbjuder ett brett urval av tidningar och magasin, och det finns trådlöst internet tillgängligt. På väggarna hittar man tv-skärmar och innerst i lokalen är det uppsatt en extra dryckesstation. Loungen har dessutom utöver toalett faciliteter också duschmöjligheter.

Loungen har ett bra urval av mat och dryck. På matsidan finns det flera varmrätter. Då vi besökte loungen var det ett par indiska rätter på buffén som smakade utmärkt. Det var också ett värmeskåp med små varma rätter. Bland annat det klassiska satay grillspettet. I tillägg fanns det också någon asiatisk rätt och det var också ett bra urval på den kalla buffén. Här fanns både sallader, sandwich, ost, kakor, snacks och inte minst mycket inbjudande desserter. Härutöver Singapore Sling glass.

IMG_5659
Singapore Sling glass
Fantastiska desserter och god ost
Fantastiska desserter och god ost
Bra urval av varma rätter
Bra urval av varma rätter
Kakor och snacks samt lite vin till de som önskar
Kakor och snacks samt lite vin till de som önskar

Baren hade ett bra urval, utöver champagne.

IMG_5668

När baren var bemannad, fanns det också möjligheter för att få blandat longdrinks och cocktails utifrån en meny.

IMG_5666

Inne i First Class loungen är inredningen mycket lik Business class loungen. För att få tillgång till First Class loungen måste man ha en biljett i First Class på en Singapore Airlines eller en annan Star Alliance avgång samma dag.

Singapore Airlines har utvecklat en ny typ av privata “sittbås” som ska likna lite ett flygplanssäte där man har ett bord framför sig. Dessa finner man i bägge loungerna.

IMG_5652

Man hittar en något mindre matbuffé i First Class loungen men till skillnad från Business class loungen har man här en a la carte meny man kan välja från. Det dukas också upp till bordsservering för gästerna.

IMG_5653

IMG_5654

IMG_5657

Det är dukat bord längs med fönstret för de som önskar att äta.

IMG_5643

Längre in i lokalen finner man andra typer av sittgrupper. Man hittar också TV, t inne i lokalet finner man andre typer sittegrupper. Man hittar TV, tidningar, toaletter och duschmöjligheter längst in i lokalen.

Ingången till First Class loungen bak till höger. Buffé och dryck direkt innanför
Ingången till First Class loungen bak till höger. Buffé och dryck direkt innanför
Gott om plats med varma färger i loungen
Gott om plats med varma färger i loungen
Ett lite privatare hörn för de som önskar sig det
Ett lite privatare hörn för de som önskar sig det
Duschfaciliteter (denna är handikappanpassad)
Duschfaciliteter (denna är handikappanpassad)
Sittgrupper med laddmöjligheter och utsikt
Sittgrupper med laddmöjligheter och utsikt

Det är också ett bra urval av dryck, men inte helt imponerande för att vara till för First Class gäster.

Dryckesstationen i First Class loungen, däremot lite magert urval
Dryckesstationen i First Class loungen, däremot lite magert urval
Egen station för rödvin, champagne och prosecco
Egen station för rödvin, champagne och prosecco

Allt som allt en solid First Class lounge, men den saknar några rum med en bänk för att kunna lägga sig ner lite om man skulle önska det. Men man kan nog säkert trivas bra här medan man förväntningsfullt väntar på att flyga Singapore Airlines Suite class eller “bara” First class.

 

Artikeln är ursprungligen skriven av Erling för vår systersida Bonusfeber.no

Overview

Pros

- Ljusa och trevliga lokaler
- Bra matbuffé
- Bemannad bar
- Champagne är alltid ett plus
- Gott om strömuttag för laddning

Cons

- Långt att gå till loungen från incheckning
- Något nedslående val av dryck i First Class loungen
- Inga rum med möjlighet för att lägga sig ner och vila

Mat/dryck

Faciliteter

Komfort

Plats

Overall Rating

Conclusion

Singapore Airlines erbjuder en ljus och trevlig lounge som man gott kan uppehålla sig i flera timmar medan man väntar på sin avgång

4.1

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *