Nya biljettkategorier på gång hos SAS?

Hittills i år har vi sett flera bolag, däribland Lufthansa och Swiss införa nya biljettkategorier där de billigaste alternativen inte inkluderar bagage och nu kan det verka som om SAS är på väg att följa efter. 

Det cirkulerar uppgifter i olika forum att SAS funderar på att ta betalt för incheckat bagage, något som vi på Bonusfeber har förutspått en längre tid, men till Dagens Nyheter säger dock Cathrine Sandgren hos SAS:

– Vi ser alltid över vår biljett- och prisstruktur för att hitta lösningar som passar våra kunder och SAS nätverk och produkter, för att kunna ge våra kunder fler valmöjligheter. Men vi kommer inte att förändra några av våra nuvarande produkter.

Detta kan tyda på att man, istället för att ta bort bagage helt och hållet i ekonomiklass, väljer samma väg som Lufthansa och inför nya biljettkategorier istället ,något som ändå för anses som positivt när man väljer den här strategin istället för att ta ut en avgift för alla likt man gör i USA. Att man följer sina partners är i så fall även det positivt för att undvika olika koncept. Om (när) detta blir verklighet lovar vi att återkomma med mer information, men just nu är det mycket som tyder på det.

Vad tycker du om utveckligen och eventuellt införande av nya kategorier? Kommentera gärna i kommentarsfältet eller i forumtråden

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

  1. Thomas64 says

    Det bagage system SAS har idag är bra, att krångla till det med avgift i vissa klasser blir bara ett problem ombord för cabinpersonalen, redan idag så är det alldeles för mycket stora handbagage som tas ombord.
    Partade med en som jobbar på Norwegian, hon sa att det är ett stort problem dagligen med cabin bagage.

    Satsa hellre på servicen ombord och Eurobonus programmet så blir nog SAS mer populärt.
    Extra avgifter skrämmer bort passagerare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *