Få ditt passagerarbetyg hos Uber

Uber är en transporttjänst som blir allt mer populär runt om i världen och den är inte helt okontroversiell heller då den utmanar den existerande taxibranschen, på både gott och ont. Har du använt tjänsten vet du att chauffören kan betygsättas efter varje tur. Men känner du till att du har ett betyg som passagerare också? Vi berättar hur du får tag på det. Är du inte Uberanvändare kan du bli det här. 

Till att börja med kan man fråga sig varför du som kund skall ha ett betyg? Precis som du kan få en femstjärnig chaufför och undgå en dålig, kan chaufförerna få en femstjärnig kund och undgå kunder med låga betyg, det skall trots allt vara trevligt att åka med Uber. Det som kan ske om du får en dålig rating av dina chaufförer är att det blir svårare att få transport eller i värsta fall blir du avstängd från tjänsten, precis som chaufförerna kan bli.

Som Uber själva säger:

“An Uber trip should be a good experience for drivers too – drivers shouldn’t have to deal with aggressive, violent, or disrespectful riders,” the company says. “If a rider exhibits disrespectful, threatening, or unsafe behaviour, they, too, may no longer be able to use the service.”

Den stora frågan är då, hur ser jag min rating? Som passagerare kan du faktiskt inte se den i appen vilket i sig är rätt märkligt men det finns ett sätt att få fram det ändå.

Det enda du behöver göra är att skicka ett mail till Ubers support, [email protected] Svaret när vi frågade en lördag, kom på under 30 minuter och för egen del var det trevlig läsning baserat på mina hittills 13 turer:

Uberpax

 

Hur kan man förbättra sin rating? Uber ger några tips

– Se till att din position är korrekt
– Respektera antalet personer per bil
– Följ Ubers gyllene regen om att behandla chauffören och bilen med respekt
– Var klar för avfärd när bilen kommer!

Använder du inte Uber redan kan vi rekommendera tjänsten starkt, speciellt ute i världen när man är osäker på hur det lokala taxisystemet fungerar. Registrera dig som passagerare via den här länken och prova själv! (Använder du länken får du 100:- att använda på resan).

Vad tycker du om att bli betygsatt som passagerare? Kommentera gärna eller diskutera i forumtråden. 

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *