Lufthansa tvingas ställa in fler än 800 flygningar på grund av Verdi-strejk

Lufthansa tvingas ställa in fler än 800 flygningar på grund av Verdi-strejk

Facket Verdi kommer att gå ut i strejk på Frankfurts, Münchens, Colognes och Bremens flygplatser tisdagen den 10 april, 2018. Marktjänster, supporttjänster samt delar av flygplatsernas brandkår kommer att gå ut i strejk under morgondagen mellan 5:00 och 18:00.

På grund av Verdis strejk kommer Lufthansa att vara tvungna att ställa in 800 av de schemalagda 1600 flygningarna, vilket inkluderar 58 långdistansflygningar. De inställda flygningarna kommer att påverka 90 000 resenärer. Flygningarna är planerade att återupptas som vanligt under onsdagen den 11 april, 2018.

Lufthansa har publicerat ett tillfälligt flygschema på sin hemsida idag. Lufthansas resenärer är ombedda att kontrollera status på sina flygningar på Lufthansa.com innan man beger sig till flygplatsen. Resenärer som har tillhandahållit Lufthansa med sina kontaktuppgifter kommer aktivt att bli underrättade med flygändringar via SMS eller mail. Resenärerna kan lägga till eller uppdatera sina kontaktuppgifter när som helst på www.lufthansa.com under ”My Bookings”. Dessutom kan man som resenär välja att automatiskt bli informerad om statusändringar på sina flygningar via Facebook eller Twitter.

De resenärer vars flygningar inte är påverkade av strejken ombeds kommer tidigare till flygplatserna, då man kan förvänta sig extra väntetid. Oavsett om resan har blivit inställd eller inte kan alla Lufthansa Group resenärer (med undantag för flygningar med SWISS) som har bokat sin resa från eller via Frankfurt och München med avgång imorgon, 10 april, 2018, boka om sitt flyg kostnadsfritt till en annan avgång inom de kommande 7 dagarna.

Resenärer som flyger inrikes i Tyskland kan använda sig av tåg, oavsett om deras flygningar har blivit inställda eller inte. För att göra det kan resenärerna konvertera sina biljetter till en Deutsche Bahn-biljett på ”My Bookings” på Lufthansa.com. Det är inte nödvändigt att åka till flygplatsen.

Lufthansa kan inte förstå Verdis hot om att gå ut i en sådan här stor strejk. ”Det är helt oacceptabelt av facket att involvera våra passagerare i denna konflik. Lufthansa är inte en del av denna kollektiva förhandlingskonflikt, men dessvärre påverkas våra kunder och företag som en konsekvens av denna dispyt”, säger Bettina Volkens, ledamot i Executive Board for Human Resources and Legal Affairs på Deutsche Lufthansa AG.

Omfattningen av denna utbredda heldagsstrejken är olämplig och orimlig vid denna tidpunkt. Strejker måste vara en sista utväg i en löneförhandling. “Politiker och lagstiftare måste definiera tydliga regler för strejker och industriella åtgärder”, kräver Volkens. “Vi beklagar att resplanerna för så många kunder påverkas av denna Verdi-strejk och vi arbetar med att minimera effekten så mycket som möjligt”.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *