Öltunnor ombord på Lufthansas traditionella Oktoberfest maskeradflyg

Lufthansas besättning tar snart på sig sina traditionella Bayerska dräkter inför Münchens Oktoberfest. Traditionsenligt bär Lufthansas kabinpersonal traditionell bayersk dräkt i stället för sina vanliga uniformer på utvalda flygningar från München under hela Oktoberfest.Dessutom lastar Lufthansa på öltunnor ombord flygen för att servera färskt fatöl till alla resenärerna.

I år har besättningen för första gången deltagit i att utveckla en exklusiv Oktoberfest-meny för Business Class-resenärerna som passar bra ihop med fatölet.

I år lyfter den första traditionella Oktoberfesflygningen från den bayerska huvudstaden den 19 september mot New York (Newark). Den andra kommer att flyga den 25 september från München till Singapore. Och slutligen kan passagerare som reser från München till Shanghai den 6 oktober också uppleva denna speciella flygupplevelsen innan Oktoberfest slutar. Det kommer även att finnas kabinpersonal i traditionella bayersk kostym på utvalda europeiska flyg.

Lufthansa anställda i traditionella bayerska dräkter

Klädseln på Lufthansas långdistansbesättning är utformad och skräddarsydd av den traditionella dräktspecialisten Angermaier i München. Den klassiska ”Dirndl” bärs av kvinnliga flygvärdinnor och är mörkblå med silvergrått förkläde, och deras manliga kollegor kommer att ha på sig korta ”Lederhosen”, med en mörkblå väst gjord av samma material som Dirndl. Detta är det tredje året som Angermaier har designat kabinpersonalens klädsel för att fira den största folklorefestivalen i världen.

Precis som tidigare år kan Lufthansas resenärer även se de traditionella dräkterna på flygningarna från München till utvalda europeiska destinationer. Från 5 till 7 oktober kommer en av besättningarna på Lufthansa CityLine att även dom byta sina uniformer för traditionella dräkter. Deras destinationer i år är Berlin, Cologne / Bonn, Luxemburg, Pisa, Genua, Amsterdam, Rzeszow, Timisoara och Cagliari.

Traditionen omfattar även de Lufthansa anställda som arbetar på ”Passenger Services” på Terminal 2, som även de kommer att välkomna passagerare i bayerska dräkter under Oktoberfest.

Medarbetarna i Lufthansas First Class Lounges kommer att ha på sig traditionella kostymer i svart och guld.

Fatöl och en Oktoberfestmeny – skapad av flygvärdinnorna 

Att resenärer ombord på Lufthansas flyg får njuta av färskt fatöl är en tradition som går så långt tillbaka som 1960-talet. Förr i tiden var det “Lufthansa Senator Service” som serverade fatölen och nu kommer fatölen tillbaka ombord igen. En “flyganpassad” öltunna valdes speciellt för Lufthansa traditionella maskeradflyg. I denna speciella öltunna regleras koldioxidtrycket av en ventil. Detta förhindrar att trycket blir för stort ombord, så att tappning av öltunnan kan ske även vid en höjd av 10 000 meter.

Passagerare i Business Class kommer även att serveras en speciell Oktoberfest-meny. För första gången har dessa skapats av Lufthansas kabinpersonal i samarbete med kulinariska experter på LSG Sky Chefs. Idéerna och erfarenheterna från kabinpersonalen på tidigare traditionella Oktoberfest maskeradflyg togs med i beräkningen när man utvecklade menyn.

I år består menyn av oxtartar med tryffel, följt av röding med rieslingsås och bayersk kräm med pistaschpesto. I september och oktober kan Lufthansas resenärer i Business Class njuta av Oktoberfest-menyn på alla interkontinentala flygningar.

Oktoberfest i Lufthansa Lounge

Münchens Lufthansa Lounge är också redo för Oktoberfest. Precis som tidigare år kommer cirka 4 000 kg “Leberkäse”, 38 000 pretzels och ungefär 750 kg vitkorv konsumeras i de tolv loungerna som ligger i Terminal 2 och i satellitbyggnaden.

Oktoberfest-menyn i restaurangerna i Lufthansas First Class Lounges kommer att börja med en Oktoberfest-soppa följt av anka som serveras i rustik stil. Till efterrätt kommer det att finnas aprikos- och plommondumplings med vaniljskum. Senator och Business loungerna kommer att erbjuda sina gäster en “Andechser” gulaschsoppa eller en svampstuvning med dumplings. Givetvis kommer loungerna servera öl på tapp i sann Oktoberfestanda.

Oktoberfestbox för passagerare

Resenärer som landar på Münchens Terminal 2 under den första delen av Oktoberfest kommer att få en kostnadsfri Oktoberfestbox som innehåller allt du behöver inför festligheterna. Ett halsband som kan hålla en ölburk, vitamindrink, saltade pretzels och godis i form av en ölmugg.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *