COVID-19 fortsätter att påverka Norwegians trafiksiffor  

Norwegians trafiksiffror för februari är kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av myndigheters reserestriktioner i Europa.

I februari flög 61 374 kunder med Norwegian, 97 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten (ASK) minskade med 98 procent och passagerartrafiken (RPK) minskade med 99 procent. Kabinfaktorn var på 38,1 procent, en minskning med 44 procentenheter.

Smittspridningen och reserestriktioner i Europa fortsätter att påverka verksamheten negativt. Vi noterar samtidigt att vaccinationer på flera marknader ger ökad optimism och reslust, något som återspeglar sig i positiva tendenser i bokningarna. Vi är redo att önska fler kunder välkomna ombord så snart Europa succesivt öppnar upp igen.

Jacob Schram, Norwegians koncernchef.

I genomsnitt hade Norwegian åtta plan i drift i februari, huvudsakligen på norska inrikeslinjer. Totalt genomförde Norwegian 96,8 procent av de planlagda flygningarna i februari varav 93,5 procent gick enligt tidtabell.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *