Qatar Airways öppnar linje till Helsingfors

Den 10 oktober öppnar Qatar Airways en ny linje till Finlands huvudstad Helsingfors. Detta kompletterar flygbolagets redan existerande linjer till Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Efter invigningen av Helsingfors erbjuds totalt 38 avgångar per vecka från Norden till Doha.

”Vi på Qatar Airways är stolta över att kunna sammankoppla världen, och viktigast av allt, att erbjuda våra kunder effektiva och bekväma anslutningar. Vi ser fram emot att utöka vårt nätverk och välkomna nya passagerare till Qatar Airways”, säger Akbar Al Baker, Group CEO för Qatar Airways.

Satsningen ger passagerare från Finland direkt tillgång till Qatar Airways globala nätverk i Mellanöstern, Afrika, Asien och Australien, med destinationer som till exempel Bangkok, Dubai, Doha, Bali-Denpasar och Sydney. Alla anslutningar sker via Qatar Airways flygplats i Doha.

Från och med den 10 oktober 2016 kommer den nya linjen från Helsingfors till Doha att trafikeras dagligen av en Airbus A320.

”Det har varit stor efterfrågan på flyg från Helsingfors. Det är nio år sedan vi började flyga till Norden och det är en viktig marknad för Qatar Airways globalt. Avgångarna från Helsingfors gör att regionen växer och öppnar upp för ännu fler nordiska turist- och affärsmöjligheter i vårt globala nätverk. Dessutom får medlemmar i alliansen oneworld tillgång till ytterligare en hub”, säger Christian Deresjö, Qatar Airways Country Manager Scandinavia, Finland and Baltic States.

Tidtabell Helsingfors-Doha från 10 oktober 2016:

 

Flygnummer Dagar Rutt Avgång Ankomst Flygtid
QR 300 tisdag, onsdag, lördag Helsingfors – Doha 10:55 17:15 6:05
QR 302 måndag, torsdag, fredag, söndag Helsingfors – Doha 17:45 00:05+1 6:05
QR 299 tisdag, onsdag, lördag Doha – Helsingfors 01:35 08:10 6:35
QR 301 måndag, torsdag, fredag, söndag Doha – Helsingfors 08:15 14:50 6:35

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *