Buda på en uppgradering hos KLM

Buda på en uppgradering hos KLM

Kampen för att få passagerarna att betala för uppgradering till de dyrare platserna i Business Class är stenhård bland flygbolagen och ofta finns det lediga platser som man inte lyckas sälja till fullpris. Det kan vara din chans att få tillgång till dessa luxuösa stolarna till ett lägre pris än normalt. Nu erbjuder KLM möjligheten dig möjligheten att köpa dessa osålda platser på auktion. 

Om det, på den flight du har köpt en economy eller economy comfort stol, finns lediga stolar i business class kan du ha turen att motta ett mail från KLM som bjuder in dig till en auktion där du kan lägga bud på vad du är villig att betala för en av dessa stolar. Vad du lägger för bud är helt upp till dig men det är KLM som fritt kan bestämma bland buden och ge stolen till den som betalar mest. Detta gör det lite mer transparent än t.ex. Optiontown som SAS använder.

Vilket pris skall man sätta?

Det är den svåra frågan och den här tjänsten är så ny att vi ännu inte har någon större erfarenhet av vilken nivå på bud som accepteras.  Till sakens natur beror det ju också på vad andra bjuder och inte minst hur många lediga platser det finns på den aktuella avgången. Men prova dig fram, du kan ha turen att få ett relativt lågt bud accepterat. Går budet igenom kan det vara en riktigt bra deal. Men var dock uppmärksam på att orealistiska bud antagligen sållas bort, oavsett tillgång.

KLM Business Class Kabine, osm du nu kan byde på, hvis der er plads på den afgang du skal med.

Kolla din mail eller KLM.com

Om det finns platser på din avgång får du ett mail från KLM. Men du kan också också logga in på din bokning på KLM’s hemsida för att se om det är möjligt att lägga bud.  Det gör du via den här länken.

Läs mer om  uppgraderingsauktionen hos KLM här.

Har du försökt buda på en Business Class stol hos KLM får du gärna dela dina erfarenheter som en kommentar nedan.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *