Datum för första flygning med SAS nya Business Class

Vi har gjort lite detektivarbete och kommit fram till vilken flygning som blir den första med SAS nya Business Classkabin.

Det var vi har gjort för att komma fram till slutsatsen är en sökning på de stolskartor som finns på  Expertflyer.com på olika datum. Dessa stolskartor visar konfigurationen på kabinen som med SAS nuvarande Business Class är 2-2-2 (alltså 6 stolar i bredden).

Den nya kabinen får konfigurationen 1-2-1 (4 i bredd) och det är vad vi har letat efter på Expertflyer.

Den första flygningen där konfigurationen ändrar sig från 2-2-2 till 1-2-1 är inte överraskande från Köpenhamn till New York följt av Stockholm – New York några veckor senare.

Här är de första flygningarna med nya stolar:

Köpenhamn – New York: 1. februari 2015

SK ny C 1 feb

Stockholm – New York: 17. mars 2015

SK ny C ARN-EWR 17 March

Stolskartan på flygningarna ser ut som följer:

SK ny C 1 feb seat map

SK ny C 1 feb seat map legend

Norge får vånta

Vi har sökt så långt som möjligt men Oslo-New York verkar få nöja sig med gamla kabinen ett tag till och de andra långlinjerna visar inte heller den nya kabinen under sökt period.

Vi skall dock understryka att det inte är någon exakt vetenskap vi har sysslat med. Det finns ingen garanti för att dessa flygningar får den nya kabinen eftersom ändringar i planen kan ske. Det har bland annat surrats om att Tokyo skulle bli först ut i slutet på januari. Men det ger dock en indikation och kan vara ett bra verktyg för dig som vi planera din resa till New York redan nu.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *