EuroBonus: Reducerad intjäning på United Airlines

Som de allra flesta vet, kan man tjäna in EuroBonus poäng även genom att flyga med andra medlemmar i Star Alliance. Från och med 1 mars kommer man få färre poäng när man flyger med United Airlines gentemot tidigare. 

Det är inte heller med långt varsel SAS och United genomför förändringarna, de nya intjäningsreglerna träder i kraft redan den 1 mars. Vi har inte sett det annonserat någonstans, men man kan hitta det på SAS hemsida under poängintjäning hos andra flygbolag. Tabellen nedanför visar hur reduktionen blir:

2502-02

Som man kan se, blir det försämringar för alla biljettklasser från economy-klasserna M, E, U och H. Alla andra har halverats eller reducerats med en fjärdedel. Speciellt överraskande är det att se att till och med First Class biljetterna reduceras från 200% till 150% intjäning.

Troligen är detta en konsekvens av att United vid årsskiftet genomförde en större förändring av intjäningen för kunderna i deras lojalitetsprogram Mileage Plus där dess frekventa resenärer får mycket mindre poäng för sina resor och är rent revenuebaserat. Därför har de nu också minskat ner hur många poäng de ger dess kunder som vill få poängen till EuroBonus istället, eftersom United i sin tur får betala SAS får de poäng som de krediterar EuroBonus.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Comments

 1. AsiaBonus says

  Någon som vet om det är någon liknande policy med lufthansa flygningar? Flög business från Vancouver till Munchen i sommras och fick bara 5600 poäng (jämfört med 4000 poäng för SAS ekonomi ARN-EWR), och biljetten kostade runt 20k one way så det var inte direkt en discount fair…?

  • Linus Hannedahl says

   Hej AsiaBonus,

   Nej, det har inte skett några förändringar där. Lufthansa har under lång tid varit väldigt snåla med poängen man krediterar till EuroBonus för flygningar med de och så gäller även t.ex. Swiss.

   //Linus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *