Hit reser svenskarna under påsken – Malaga och New York i topp

Inför påsklovet har Norwegian tagit fram en lista på de mest bokade utlandsdestinationerna inom och utanför Europa. Inom Europa är det soliga Malaga som toppar listan och utanför Europa är det pulserande New York som lockar svenskarna mest.

Malaga hamnar på första plats följt av ständigt aktuella London på listan över de mest bokade utlandsdestinationerna inom Europa. Därefter följer Alicante, Barcelona och Palma vilket tyder på att Spanien fortsätter att vara ett favoritresmål med sina många soltimmar och behagliga klimat. Även klassiska weekenddestinationer som Paris och Rom återfinns på listan. Allt fler resenärer upptäcker även de prisvärda städerna Krakow och Budapest som hamnar på en nionde och tionde plats.

Av de utomeuropeiska resmålen är New York mest populärt följt av Los Angeles, Fort Lauderdale och Oakland/San Francisco. New York är en favoritdestination för många svenskar oavsett årstid och som ständigt lockar med sitt stora utbud av kultur, gastronomi, shopping och uteliv. På femte plats kommer Bangkok som förutom att vara en utgångspunkt till den thailändska övärlden är ett omtyckt resmål för resenärer som söker storstadspuls och vill uppleva Thailands fantastiska kultur med färgsprakande marknader, tempel och museer.

Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson säger:

Merparten av de populäraste påskdestinationerna går till varmare breddgrader vilket tyder på att många längtar efter sol och värme efter den långa vintern. Att topplistorna innehåller många destinationer till Spanien och USA visar att våra resenärer uppskattar Norwegians stora och prisvärda utbud till populära resmål i moderna och bränsleeffektiva flygplan.

Topp 10 utlandsdestinationer inom Europa är:

1.Malaga
2.London
3.Alicante
4.Barcelona
5.Palma
6.Nice
7.Rom
8.Paris
9.Krakow
10.Budapest

Topp 5 på utomeuropeiska långlinjer är:
1.New York
2.Los Angeles
3.Fort Lauderdale
4.Oakland/San Francisco
5.Bangkok

Foto: Norwegian

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *