Miljardär tjänar 136 miljoner Avios!

Den kinesiska miljardären Liu Yiqian Liu har tagit jakten på AMEX-poäng till en helt ny nivå genom att köpa en tavla av Modigliani till den nätta summan av 170 miljoner USD och betala, det gjorde han med sitt American Express Centurion-kort.

Liu vann budgivningen på Amedeo Modiglianis tavla «Reclining Nude» på en av Christies auktioner i november och använde plast (förlåt, titaniumkortet) att betala med.

American Express Centurion kortet, som enbart ges till speciellt inbjudna, har ingen officiell kreditgräns. Kreditgränsen på kortet beror på ditt förhållande med American Express och mellan AmeEx och Liu är det onekligen väldigt bra. Om Christies var lika nöjda med att tavlan betalades med kreditkort och de avgifter det medför är mer tveksamt.

Genom att betala för tavlan med sitt AmExkort tjänar Liu 170.400.000 Amex-poeng. För att sätta det lite i perspektiv får man för 250poäng 200 Avios vid inväxling. För hela summan sitter med andra ord Liu inne med 136.320.000 Avios.

Om Liu väljer att växla in hela summan mot Avios, kommer han inte ha några problem att betala för bonusresorna han hittar.
avios1-568x350

Till exempel kan Liu flyga First Flass från London till Tokyo (tur/retur) 568 gånger (240.000 per resa) eller Business Class från London till Rom (tur och retur) 4544 gånger (30.000 per resa).

OBS! Liu måste betala skatter och avgifter på ovanstående exempel  (£50 för en resa till Rom), men det är troligt att han har råd med det.  (Artikeln skrevs ursprungligen av Tom Summer för Insideflyer.co.uk)

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *