Möt världens äldsta flygvärdinna

Jobbet som kabinpersonal har förändrats mycket genom åren och idag skulle nog majoriten säga att det inte är något man gör hela karriären. Men många har varit med länge. Möt världens äldsta flygvärdinna.

Amerikanska Bette Nash är 79 år gammal och har arbetat som flygvärdinna i hela 57 år.  Tidningen Boston Globe har mött henne och följt henne på jobbet hos US Airways.

Då Bette Nash anställdes hos Eastern Airways 1957 var både arbetet och världen något annorlunda än idag. Kort tid efter anställningen skickades flygvärdinnor på charmkurs och kraven på utseende och uniform var strikta.  Hon kommer ihåg tiden då en biljett mellan New York och Washington kostade 12 dollar och platsreservation var ett okänt begrepp.

Flygvärdinnor fick inte heller vara gifta och kraven på längd, vikt och utseende var stränga. Dessutom var pensionsåldern 32 år.

I artikeln i Boston Globe berättar hon också om den gången då kabinpersonalen delade ut ciggaretter och tändstickor till passagerare ombord. Idag är det straffbart att röka ombord.

Bette Nash hoppas att hon klarar tre år till för att kunna fira diamantjubiléeum i luften.

 

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/embed/7sw7k38WqEU?rel=”]

 

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *