Nästan 2 miljoner passagerare reste med SAS i december

Jämfört med föregående år, ökar antalet passagerare med över 2 procent. Samtidigt ökar även kabinfaktor, enhetsintäkter och passageraryield jämfört med samma period förra året.

I december ökade total kapacitet (ASK) med 0,9 % och antalet betalda passagerarkilometer (RPK) med 2,6 % drivet av en ökad efterfrågan på SAS reguljärtrafik. Som ett resultat ökade kabinfaktorn med 1,2 procentenheter till 71,1 %. Valutajusterad enhetsintäkt förbättrades med 3,1 % och passageraryield med 1,2 %.

Det är glädjande att fler väljer att resa med SAS, vilket stärker vår position på den skandinaviska marknaden. Under december välkomnade vi den första av åtta Airbus A350 till vår flotta, och vi är glada att våra resenärer inom kort kommer att få uppleva världens mest moderna och bränsleeffektiva långdistansflygplan. Med A350 minskar vi koldioxidutsläppen med upp till 30 procent och buller med cirka 40 procent, jämfört med flygplanstypen de ersätter. Tillsammans med vår nya flygplansdesign blir A350 en symbol för en mer hållbar och konkurrenskraftig framtid för SAS.

Rickard Gustafson, vd för SAS

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *