Norwegian: Kraftigt minskat antal passagerare även i mars

Norwegians trafiksiffror för mars visar på en låg efterfrågan till följd av pandemin och reserestriktioner på bolagets viktigaste marknader.

I mars flög 71399 kunder med Norwegian, 94 procent färre än samma månad förra året. Jämfört med februari i år var det dock en ökning med cirka 10 000 passagerare. Den totala kapaciteten (ASK) minskade med 97 procent och passagerartrafiken (RPK) minskade med 98 procent. Kabinfaktorn var på 42,7 procent, en minskning med 29 procentenheter jämfört med mars förra året.

Effekterna av pandemin med fortsatta restriktioner för att minska smittspridningen är krävande och fortsätter att påverka verksamheten. Ökad vaccinering och andra åtgärder för att öppna upp samhällen igen gör ändå att jag är optimistisk med tanke på gradvis ökad aktivitet och efterfrågan både i Norge och resten av Europa.

Norwegians koncernchef Jacob Schram.

I mars hade Norwegian nio plan i drift, huvudsakligen på norska inrikeslinjer. I mars genomförde Norwegian99,4 procent av de planlagda flygningarna, varav 93,7 procent gick enligt tidtabell.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *