Norwegian lanserar 10 nya transatlantiska linjer

Norwegians globala tillväxt fortsätter med lansering av 10 nya transatlantiska linjer mellan USA:s östkust och Irland, Nordirland och Skottland. Linjerna ska trafikeras med bolagets helt nya flygplansmodell Boeing 737 MAX som har betydligt lägre utsläpp.

Med dagens lansering erbjuder Norwegian totalt 48 linjer mellan Europa och USA. Det är Norwegians EU-bolag, Norwegian Air International, som ska flyga de nya transatlantiska linjerna. Lanseringen kommer efter att EU-bolaget Norwegian Air International har fått de nödvändiga tillstånden från amerikanska myndigheter.

Koncernchef Bjørn Kjos säger:

Vi är väldigt glada över att lansera tio nya transatlantiska linjer. Våra nya direktlinjer kommer att bidra till att tusentals resenärer kan flyga billigt och bekvämt mellan kontinenterna. Norwegians nya linjer är inte bara positivt för resenärerna utan bidrar även positivt lokalt i USA, Irland, Nordirland och Skottland med ökad turism och fler jobb. Vi vill rikta ett stort tack till myndigheter, konsumentorganisationer, politiker, flygplatser och turistorganisationer som har stöttat vårt EU-bolags USA-ansökan och rätten att erbjuda transatlantiska flygningar till ett lågt pris

Under 2017 kommer Norwegian att sätta 32 nya flygplan i trafik, lansera mer än 50 nya linjer och sysselsätta 2000 nya medarbetare.

De nya linjerna kommer att gå från Providence i närheten av Boston, Stewart norr om New York och Bradley i delstaten Connecticut till Belfast i Nordirland, Edinburgh i Skottland samt till Dublin, Cork och Shannon på Irland.

För mer information om de tio nya linjerna, klicka här.

Norwegian har en beställning på över 260 nya flygplan, bland annat 30 stycken 787 Dreamlinerplan och 100 stycken Boeing 737 MAX. Den första MAX:en levereras i början av sommaren. Norwegian är lanseringskund för 737 MAX i Europa. Flygplansmodellen har fler säten och längre räckvidd än jämförbara flygplanstyper som finns på marknaden i dag, något som gör det möjligt att erbjuda prisvärda transkontinentala linjer till mindre flygplatser. Boeing 737 MAX minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen med ytterligare 14 procent jämfört med dagens mest moderna och jämförbara flygplan. Dessutom kommer planet ha Boeings nyaste vingspetsar (winglets) som leder till mindre luftmotstånd för optimal prestanda samt tystare motorer.

De nya transatlantiska linjerna är ett komplement till dagens transkontinentala erbjudande. Bolagets satsning med Boeing 787 Dreamliner till större flygplaster som JFK i New York och Logan International i Boston fortsätter framöver.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *