Norwegian med en passagerartillväxt på 20 procent i januari

Norwegians trafiksiffror för januari visar att över 2,1 miljoner passagerare flög med bolaget, en ökning med 20 procent jämfört med samma period föregående år. Det är flygningarna mellan Storbritannien och USA samt inrikesflygningar i Spanien som bidrar starkast till tillväxten. Kabinfaktorn var på 83 procent, upp 1,3 procentenheter.

Totalt valde 2 110 576 passagerare att flyga med Norwegian i januari, 353 920 fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 30 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 28 procent.

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos säger:

Vi är väldigt nöjda med att trafiktillväxten fortsätter i januari vilket är en månad som traditionellt sett kännetecknas av minskad reslut. Den globala expansionen fortsätter och det är flygningarna mellan Storbritannien och USA samt inrikesflygningar i Spanien som bidrar starkast till tillväxten

Norwegian genomförde 99,6 procent av de planlagda flygningarna i januari varav 73,6 procent gick enligt tidtabell.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *