Norwegian med internationell tillväxt och 14 procent fler passagerare i september

Norwegian passerar ytterligare en månad med över tre miljoner passagerare. Totalt reste över 3,1 miljoner passagerare med bolaget i september, en ökning med 14 procent från samma period föregående år. Tillväxten är störst på interkontinentala linjer. Kabinfaktorn ökade till 90 procent.

Totalt flög 3 165 031 passagerare med Norwegian i september, 386 225 (14 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 29 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 28 procent. Kabinfaktorn för september ökade med 0.3 procentenheter till 90 procent.

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos säger:

Vi är mycket glada över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa, särskilt att allt fler reser med oss i jobbsammanhang. Vi har en stabilt god efterfrågan i Skandinavien men det är på de interkontinentala linjerna som tillväxten är störst. Global expansion är viktigt för att stärka konkurrenskraften i en hårt konkurrensutsatt bransch men även för att bidra positivt lokalt där vi flyger.

Norwegian genomförde 99,6 procent av de planlagda flygningarna i september och punktligheten var på 77,9 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I september levererades en Boeing 787-9 Dreamliner och en Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

I september startade bolagets nya linjer från London till Singapore, Denver och Seattle. Det gjorde även samarbetet mellan Norwegian och det brittiska flygbolaget easyJet. Samarbetet innebär att biljetter till Norwegian långdistanslinjer till och från London Gatwick finns tillgängliga hos Europas näst största lågprisbolag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *