Norwegian släpper flygbiljetter till sommaren 2024

Från och med idag går det att boka flygbiljetter till våren och sommaren 2024 då en stor del av Norwegians sommarprogram nu finns tillgängligt. Nya destinationer som startar nästa år kommer att lanseras senare under hösten.

Idag släpper Norwegian flygbiljetter till 279 linjer som trafikeras under sommarsäsongen 2024 och därmed kan man redan nu planera nästa års resor. Under våren och sommaren utökas både antalet avgångar och destinationer vilket leder till ökad valfrihet och flexibilitet för resenärerna. Nästa sommar trafikerar Norwegian över 110 destinationer och dessutom kommer att antal nya destinationer att lanseras under hösten.

– Den här sommaren har varit en av de bästa i bolagets historia med hög efterfrågan på flygresor. Nästa sommar kommer vi att ha fler flygplan i flottan vilket innebär att vi kan starta nya linjer och öka antalet avgångar på befintliga linjer. Våra destinationer är en kombination av resmål som både fritids- och affärsresenärer efterfrågor.

Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Norden är Norwegians kärnmarknad i kombination med storstäder samt sol-och baddestinationer i Europa. För fritidsresenärer är det framför allt resmål där man kan sola och bada som lockar mest men även storstäder som Rom, Berlin och Paris är också väldigt populära.

I Sverige trafikeras internationella linjer från Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter, Stockholm Skavsta och Växjö Småland medan inrikeslinjerna trafikeras mellan Stockholm Arlanda och Luleå, Umeå samt Visby. I Danmark trafikeras internationella linjer från Köpenhamn, Billund och Aalborg medan inrikeslinjer trafikeras mellan Köpenhamn och Ålborg. I Norge trafikeras internationella linjer från Oslo Gardermoen, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Trondheim, Tromsø och Torp medan det finns över 20 inrikeslinjer.

Antalet linjer nästa vår och sommar fördelas enligt nedan:

  • Norge 150
  • Sverige 54
  • Danmark 64
  • Finland 21

Anledningen till att det totala antalet linjer inte blir 279 beror på att enstaka linjer som går mellan två länder, räknas med i båda länderna.

Norwegian lanserar flera nya destinationer under hösten

I Norge lanserar Norwegian i dag nya direktlinjer från Tromsö i Nordnorge till Berlin, Paris och Bergamo/Milano med start 15 januari 2024. Senare under hösten kommer Norwegian att lansera fler nya destinationer för sommarhalvåret 2024.

Norwegian planerar att ha cirka 90 flygplan i flottan nästa sommar och många av dessa plan är helt nya Boeing 737-MAX 8. Nya, moderna och bränsleeffektiva flygplan ger ökad komfort för passagerarna och bidrar till lägre utsläpp.

Sommarprogrammet som gäller mellan april och oktober innebär närmare 18 miljoner säten i hela linjenätet. För mer information om destinationer och för att boka, vänligen besök www.norwegian.com.

Foto: Norwegian / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *