Nu kan man äntligen se resebyråbokningar på sas.se

Sedan i tisdags har det varit möjligt för SAS-passagerare som har köpt biljetter genom en resebyrå, att se bokningarna på SAS hemsidor. Detta har, till stor frustration för många, enbart varit möjligt för bokningar gjorda på SAS hemsidor. I och med detta blir det nu även möjligt med köp av tilläggstjänster. 

Till att börja med att det platsreservation som är aktuellt, men SAS planerar enligt egen utsago att införa nya funktioner i framtiden. Vad det innebär vet vi inte, men vi har tidigare spekulerat i att det kommer tillkomma avgift för incheckat bagge.

När bokningar gjorda via tredje part nu visas via SAS hemsidor bör det också vara möjligt för SAS EuroBonus Gold och Diamond att välja platser gratis.

Till en början är det bokningar gjorda i “Amadeus” som blir tillgängliga och övriga system väntas följa efter i början av nästa år.

Öven om bokningar nu blir synliga, är det värt att märka att en del funktioner inte implementeras. Detta betyder bland annat att man:

– Inte kan avbeställa eller ändra bokning direkt på hemsidan.
– Inte kan se reklam för köp av nya biljetter.
– Inte kan boka eller söka hotell eller hyrbilar.

Vi antar att begränsningarna inte ligger där för att “provocera” resebyråerna all för mycket, då dessa lever av att sälja den typen av tilläggstjänster till kunderna.

(Artikeln skrevs ursprungligen av Flemming Poulsen /Bonusfeber.dk)

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *