Upplevelse: Sunday Brunch på Four Seasons Hotell Bangkok

Jag hade hört mycket gott om Hotel Four Seasons Bangkok Sunday Brunch och när jag väl befann mig i staden tyckte jag det kunde vara värt att prova. Beställningen gjordes ett par veckor i förväg och inom ett par timmar fick jag bekräftelsen på att allt var OK bara jag skickade över mina kreditkortsuppgifter som garanti. Fick samtidigt frågan om jag ville sitta ute eller inte. Valde inne då jag visste att det skulle vara upp emot 40 grader och då trivs jag inte särskilt bra utomhus.
Four Seasons är en kedja av lyxhotell och denna brunch kostade 3500 bath dvs i överkant av 700 kronor. Men det inkluderade fri bar med tre olika vita och röda viner, “bubbel” (av bra kvalité) och en cocktailmeny. Det fanns också alkoholfria alternativ.
Elefanterna var på plats:
Fnate og en kompis
Fnate och en vän
Fler djurskulpturer:
Statuen "Anders E"
En riktig apa
För en vanlig lunch låter kanske priset högt men det är inte många glas du skall dricka innan det faktiskt lönar sig.
Menyn såg ut som följer:
Sunday brunch buffet
  • Cold Appetizer Station
    Chilled on Ice – Fresh Sydney Rock Oysters, Sea Crabs, Tasmanian Blue Mussels, Tiger Prawns, Rock Lobsters, Red Claw Lobsters, Scallops
  • Dipping Sauces and Condiments

    Shallot Vinegar, Spiced Chili Sauce, Chopped Shallots, Capers, Tabasco Sauce, Lemon, Wasabi Soyu, American Sauce and Cocktail Sauce, Bai Ka Tin Thai Herbs, Fried Garlic and Shallots, Lemon and Fresh Garlic

  • Soup
    Special Soup of the Day from Madison
  • Salad Table
    Caesar Salad with Condiments
    Marinated Salad and Fresh Organic Leaves
    Assorted Cold Cuts
    Homemade Smoked Salmon
    Green Asparagus Tip Salad with Shaved Parmesan Cheese
    Mixed Mushroom Salad
    Marinated Green and Black Olives
    Hummus, Baba Ghanoush, Herb Lhabna Cheese, Stuffed Wine Leaves
    Vietnamese Spring Rolls
  • Breakfast Station
    Egg Station – Smoked Ham, Sausages and Bacon
    Waffles, Fruit Pancakes and Berry Pancakes
    Assorted Danish Pastries, Croissants, Bread Rolls, Muffins, Italian Bread and Toast
    Cream Cheese, Butter, Jam and Sugarless Jam
    Duck Rillette, Homemade Pâté
  • Chinese Station
    Assorted Dim Sum – Ha-Gauw, Sue Mai, Green Tea Sue Mai, Steamed Shrimp Balls with Choy Sum
    Braised Pork Spare Ribs with Marinated Black Beans
    Hot and Sour Soup with Shredded Chicken and Bamboo Shoots or Fish Mor Soup with Crab Meat
  • Chinese Grill
    Barbecue Marinated Whole Duck, Boneless
    Char Sew Pork with Sweet Soy Sauce
    Barbecue Marinated Baby Pork
  • Fish Roe in Pool
    Spicy Cod Roe, Salmon Roe, Black Vegetable Caviar, Whitefish Roe, Trout Roe, Lumpfish Orange Roe
     Wheat Blinis, Sour Cream, Lemon and Boiled Egg
     
  • Japanese Station
    Sushi and Sashimi
    California Corn
    Green Tea Noodles
    Beef Shabu-Shabu
  • Indian Corner
     From Tan Door Oven
     Traditional Chicken Tandoori
     Marinated Fish Tikka
    Shack Kebab
    Plain and Garlic Naan
  • Appetisers, Salads and Condiments
     Potato Samosa
     Aloo Chaat
     Chicken Salad Chard ra ja Wab
     Prawn Salad Gin ka Razed
     Pepper Pappadam
     Mint Chutney, Mango Chutney, Tamarind Sauce, Mixed Pickles, Pickled Shallots
  • Indian Curry
     Daal Macanese
     Chick-Pea Curry Choley Masala
     Cauliflower, Potato and Garden Pea Curry Aloo Kobe Matta
     Vegetable Curry
     Peeniar Curry
     Butter Rice
  • Foie Gras Corner
     Pan-Seared Foie Gras with Port Wine Sauce
     Foie Gras Sausage
     Terrine De Foie Gras
     Foie Gras Custard with Truffle Oil
  • Pasta and Risotto From Biscotti
    Homemade Pasta with Cream Sauce, Tomato Coulis and Ragout Sauce
    Choose Your Own Combination of Ingredients – Broccoli, Green Asparagus, Mushrooms, Zucchini, Pancetta Ham, Parmesan Cheese, Cherry Tomatoes, Anchovies, Capers, Sundried Tomatoes, Black Olives
  • Spice Market Corner/Spice Salad Table
    Green Papaya Salad Som Tam
    Spicy Seafood Salad
    Soft-Shell Crab Salad with Thai Herbs
    Meang-Kam – Chewing Leaves, Roasted Coconut and Condiments
  • From The Charcoal Grill
    Grilled Pork Ball Dumplings with Chili Dips
    Marinated Traditional Chicken
    Sai Krok E-San
  • Steamed Station
    Steamed Prawn Soufflé Hor Mok Goong
    Northern-Style Egg Noodles with Curry and Chicken Kaow Soy
  • Madison Grill
    Tiger Prawns, Lobster, Fresh Trout, Salmon, Akami Tuna
    Jones Dolly Lamb Chops, Beef Medallion, Sirloin Steak, Spiced Pork and Veal Sausage
    Assorted Grilled Vegetables
    Fried Potatoes, Grilled Corn on the Cob
    Baked Potatoes with Sour Cream, Bacon Bits, Chives and Cheddar Cheese
    Red Wine Reduction, Mushroom Sauce, Lamb Gravy and Beurre Blanc Sauce
  • Carving Station
    Roast Duck, Crispy Pork Loin, Roast Beef and Roast Chicken
  • Cheese Board
    Swiss Cheese, Goat Cheese, Roquefort Cheese, Brie, Blue Stilton, Grana Padano, Provolone, Asiago, Scamorza, Gorgonzola, Taleggio Cheese
    Dried Fruits, Dates, Apricots and Walnuts
  • Dessert Station
    Tiramisu, Brownies, Strawberry Trifle, Peach Crème Brûlée
    Chocolate Praline, Biscotti Cookies, Almond Tuile, Fresh Fruit Tart
    Pistachio Raspberry Cake, Sacher Cake, Cheesecake and Ticino Cake
    Cheese Crêpe, Cherry Crumble and Fruit Spring Roll
  • Warm Dessert Station
    Banana and Grand Marnier Soufflé
    Crêpe Suzette, Ripe Mango
    Chocolate Melt
    Chocolate Sauce, Mixed Berry Compote, Vanilla Sauce
  • Ice Cream Station
    Ice Creams and Sherbets with Condiments
    Assorted Fresh Fruits
Jag ankom Four Seasons prick kl 1200. Jag blev visad till restaurangen. Brunchen serveras i restaurangerna som ligger vid en lugn bakträdgård. Det är bord både i Spice Market och restaurangen bredvid som jag inte kommer ihåg namnet på samt ute i själva trädgården. Det var också en hel del fläktar monterade för att hjälpa till att hålla temperaturen behaglig.
Mitt bord
Mitt bord

På bordet var det en hög med lappar med restaurangnamn och bord på. Dessa kunde man ta med sig och lämna på stationerna för att maten skulle kunna serveras när den var färdig. Jag började med ett glas mouserande och gick runt för att se vad som fanns.

Dagens musserende
Dagens mousserande

Några intryck från restaurangerna

Spice Market. Restauranten jeg satt i
Spice Market. Restaurangen jag satt i
Uteområdet
Uteområdet

 

Den andre innendørs restauranten
Den andra inomhusrestaurangen
Eget orkester som spilte
Egen orkester som spelade

 

Baren lå i utendørsområdet
Baren låg utomhus och bartendrarna var upptagna hela tiden

Här är några bilder från de olika matstationerna

Raw bar
Raw bar
Salat stasjon
Sallad station

 

Pasta og risotto stasjon. Man valgte selv saus/tilbehør
Pasta og risotto station. Man valde själv sås/tillbehör
Kinesisk stasjon
Kinesisk station

 

Sushi stasjon
Sushistation
Mer sushi
Mera sushi

 

Indisk stasjon med Tandoori ovn
Indisk station med Tandoori ugn
Stasjon med helbakt laks og tilbehør
Stasjon med helstekt laks och tillbehör

 

Midt østen stasjon
Mellanösternstation
Middelhavet stasjon
Medelhavsstation

 

Kaviar stasjon med fersk fisk svømmende under
Kaviarstation med färsk fisk simmandes under
Grillstasjonen - med alle biffer og kjøttstykker man kan tenke seg
Grillstationen med alla biffar och tillbehör man kan tänka sig

 

Mer grillstasjon, som også inneholdt fisk/skalldyr
Ännu mer grillstation
Flott ostebord. I forlengelsen av dette var det salami/skinke/brød stasjon
Fantastiskt ostbord

Och självklart var det massor av härliga efterrätter

Pastries
Pastries
Søte fristelser
Söta frestelser
Mer søte fristelser
Ännu fler söta frestelser

 

Enda flere søte fristelser
..och ännu fler
Man kunne også bli befruktet!
Man kunde också bli befruktad

 

Åååå mer søtsaka!!
Åååå ännu mer sötsaker
På dette tidspunktet hadde jeg gitt opp dietten
Vid det här laget hade jag gett upp min diet

 

Crepes Suzette stasjon
Crepes Suzette station
Og siste bildet av desserter
Min mage skall vara glad för att det inte fanns fler desserter

Så, några bilder av det som fann vägen till min tallrik (Nej. det var inte allt för jag var allt för hungrig för att komma ihåg att avbilda allt. Men mätt blev jag!!)

HUMMER! var nammenam
HUMMER! var nammnamm

 

Deilige grillede kongereker
Fantastiska grillade tigerräkor
Satay!
Satay!

 

Indrefilet, bernaise og ceasar salad
Innerfilé med bernaise och caesarsalad
Et beskjedent utvalg desserter
Ett litet urval av desserter

 

Et par mojitos senere og jeg var fornøyd
Efter ett par mojitos var jag mer än nöjd

Vilken strålande brunch. Efter 15 år i hospitalitybranschen har jag aldrig varit med om någonting liknande. Det var helt enkelt strålande. Det klarade utan problem av 200 kuvert till lunch denna söndagen. Anledningen till att garanti för bokningen önskades var tidigare erfarenheter med upp emot 40% från fall och då är det klart att man vill gardera sig.

Maten höll fantastisk kvalitet och servicen var i toppklass.

Brunchen hade helt säkert blivit bättre om man hade varit tillsammans med någon. Som affärsresande tycker det är relativt trist att äta ensam men i det här fallet gick det riktigt bra och de 3 timmarna gick som en vind. Jag var både mött och på gott humör när jag lämnade de fyra årstiderna.

Kommer jag till Bangkok en söndag igen kommer jag helt säkert att boka den här brunchen igen. Jag kan rekommendera den på det varmaste.

Restaurangchefen stod i dörren då jag gick. Jag tackade för en fantastisk upplevelse och var tvungen att erkänna att det var en av gå gånger som jag faktiskt skulle önska att jag hade större mage. Han log diskret, skakade hand och önskade mig välkommen åter.

Skall du till Bangkok en söndag – Beställ bord!

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *