Premiär för SAS direktflyg till London – styrkebesked när tre nya utrikeslinjer öppnar på Luleå Airport

Den internationella tillgängligheten växer till och från regionen och på Luleå Airport startar tre nya utrikeslinjer under december månad. Efter flera års väntan var det idag premiär för SAS nya direktlinje till London. Den 16 december startar franska researrangören Quartier Libre och flygbolaget Transavia förbindelsen till Paris och på självaste juldagen är det premiär för Eurowings direktflyg till navet i tyska Düsseldorf.

Idag den 9 december kl 0705 avgick premiärflighten för SAS nya linje till London Heathrow och kl 14.45 anlände den första flyget med förväntansfulla resenärer från UK. På Luleå Airport firar man dagens trafikstart med att rulla ut röda mattan, bjuda på tilltugg och önska alla resenärer varmt välkomna till vårt vackra vinterland eller en trevlig resa. Direktflyget kommer att gå till och från Heathrow måndag och fredag fram till mitten av mars 2023.

Vi är så glada över att vi idag får fira premiären av flighterna till och från London, efter några års väntan. Den nya tillgängligheten till en så eftertraktad internationell destination, liksom också Paris och Düsseldorf är, från Luleå Airport är fantastiskt och ett styrkebesked som påvisar hur attraktiv regionen är. Det är ett kvitto på det långsiktiga arbetet som vi på Swedavia, tillsammans med besöksnäringen och näringslivet i regionen, har bedrivit under flera år. De nya direktlinjerna är ett viktigt tillskott till flygplatsens utbud för både affärsresenärer och privatresesegmentet.

Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Storbritannien är en mycket viktig marknad både för affärstrafiken och privatresesegmentet. Att resa direkt till och från stora internationella hubbar som London Heathrow medför att resenärerna kan ta del av flygbolagens stora linjenätverk vidare ut i världen och kopplar samman regionen med många fler länder. Flyglinjen blir viktig för tillgängligheten till regionen för internationella besökare, men också för utresande och affärsresenärer.

Återhämtningen för flygresandet fortsätter och jämfört med resandet i november 2019, hade Luleå Airport fortsatt starkast utveckling av Swedavias tio flygplatser, och inrikesresandet vid flygplatsen var nästan i nivå med prepandeminivån. För mer information om aktuell trafik från Luleå Airport: swedavia.se/lulea.

 

Foto: Swedavia

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *