SAS ändrar sin policy för användning av mobiltelefoner

Från och med i lördags ändrade SAS sin gamla policy att du skall vänta tills att flygplanet har parkerat vi gaten innan du slår på din mobiltelefon. Framöver blir det tillåtet att använda den redan när planet taxar av banan.

Många har haft en vana att slå på mobilen så snart man har landat för att skriva hem till familjen att man har landat och detta har varit en medverkande faktor för att SAS skulle ändra reglerna med stöd av europeiska luftfartsmyndigheter.

Mobiltelefonens signaler kan ändå inte störa viktiga instrument på backen och i nyare flygplan är det också begränsat vilka störningar som systemen utsätts för i luften.

Detta är en regel som har funnits länge i USA men nytt i Europa. Regeländringen står inte i konflikt med internationella luftfartssäkerhetsregler som säger att det är upp till flygbolaget själva att bestämma om man vill tillåta mobiltelefonanvändning ombord.

Vi kan inte helt bestämma oss för om det är en positiv utveckling eller inte. Samhället har utvecklat ett beroende av mobil kommunikation och det är bra att man anpassar regler till dagens behov men finner det samtidigt tragiskt att man inte kan vänta 5-10 minuter med att “koppla upp sig”

Det enda vi kan vädja om är repsekt för dina medpassagerare. SMS och surf tycker vi är OK, men samtalet kanske kan vänta tills att du har kommit “i land”?

 

Vad tycker du om de nya reglerna?

 

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *