SAS och Apollo förlänger samarbete i rekordstort avtal

SAS och Apollo fördjupar sitt samarbete om charterflyg i ett avtal som täcker tre sommar- och tre vintersäsonger fram till 2024, med möjlighet till ytterligare två års förlängning till 2026. Samarbetet med Apollo är SAS största avtal med en charteroperatör och kontraktsvärdet uppgår till cirka 3,4 miljarder SEK för de tre första åren.

Avtalet innebär att SAS förblir huvudpartner för Apollos charterflygningar från Skandinavien under avtalsperioden. SAS kommer att flyga Apollos kunder till och från 24 orter i Sverige, Danmark och Norge till 51 destinationer runt om i Europa. Apollo förblir samtidigt SAS största partner på chartersidan.

Vi är otroligt stolta över vårt långa samarbete och glada över det nya avtalet med Apollo. Chartersamarbeten är en viktig del i vår strategi att säsonganpassa kapacitet och det nya avtalet med Apollo är ett kvitto på att SAS är en uppskattad samarbetspartner. I takt med att vaccineringarna nu fortskrider ser vi fram emot att återigen ha möjlighet att resa friare, säger Markus Ek, global försäljningschef på SAS.

Stora delar av charterproduktionen kommer att flygas med helt nya Airbus A320 plan, med SAS nya design såväl inuti kabinerna som utvändigt. SAS har under de senaste åren förnyat sin flotta och bytt ut äldre plan mot nyare, med mer bränslesnåla motorer och därigenom minskat utsläppen av koldioxid.

På Apollo ser vi ljust på framtiden och vi är övertygade om att resandet snart kommer igång igen. Därför känns det väldigt positivt att vi nu har gjort ett avtal med SAS som säkrar vårt samarbete flera år fram i tiden. SAS fokus på hållbart resande, leveranssäkerhet och många helgavgångar gör att vi på Apollo tryggt kan fokusera på det vi gör bäst; att skapa riktigt bra semesterupplevelser för våra kunder, säger Leif Vase Larsen, nordisk VD för DER Touristik Nordic AB.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *