SAS ökar antalet rutter från Skandinavien till USA

SAS kommer återigen att flyga till alla sina destinationer i USA när direktrutterna till Boston återupprättas i september och till Miami i oktober.

Det är mycket glädjande att SAS nu kan öka tillgängligheten för både resenärer och frakt till och från Skandinavien, från alla tre huvudstäder, när efterfrågan på resor ökar. Från och med den 2 september kommer SAS att återuppta direktflygningar mellan Stockholm-New York, utöver de nuvarande avgångarna från Köpenhamn och Oslo.

Karl Sandlund, tf vd för SAS.

SAS:s första A321LR-flygplan startar också från Köpenhamn till Boston i september. Samtidigt kommer SAS att öka antalet flygningar från Köpenhamn till Los Angeles, San Francisco och Washington DC med början i september.

Från och med den 1 oktober återupptar SAS rutten till Miami från Köpenhamn och Stockholm. Mot slutet av oktober kommer Miami att beflygas dagligen med tre veckovisa flyg från Köpenhamn respektive Stockholm, samt en gång i veckan från Oslo.

I nuläget flyger SAS till Chicago dagligen, med passagerarflyg samt fraktflyg från Köpenhamn och SAS kommer senare i höst att återuppta rutten Stockholm-Chicago.

SAS rutter och avgångar i USA i höst:

• Köpenhamn-New York – 7 veckoavgångar
• Köpenhamn-Chicago – 7 veckoavgångar
• Köpenhamn-Los Angeles – 4-5 veckoavgångar
• Köpenhamn-San Francisco – 4 veckoavgångar
• Köpenhamn-Washington DC – 4 veckoavgångar
• Köpenhamn-Boston – 3 veckoavgångar
• Köpenhamn-Miami – 3 veckoavgångar

• Oslo-New York – 3 veckoavgångar
• Oslo-Miami – 1 veckoavgångar

• Stockholm-New York – 3-5 veckoavgångar
• Stockholm-Chicago – 3 veckoavgångar
• Stockholm-Miami – 3 veckoavgångar

Även om många länder nu lättar på sina inresebegränsningar, kräver de flesta länder fortfarande olika typer av rese- och testcertifikat och det är viktigt att vara väl förberedd innan man anländer till flygplatsen. För att underlätta för resenärer har SAS utvecklat en ny digital plattform, SAS Travel Ready Center.

Nya rutiner för incheckning på grund av Corona
På SAS Travel Ready Center kan allt som behöver förberedas göras online hemifrån. På sajten ser resenären vilka restriktioner som gäller för sitt resmål och kan ladda upp reseintyg och få dem granskade och verifierade av SAS. Resenären kan sedan ladda ner sitt boardingkort elektroniskt och när det är dags att åka till flygplatsen direkt gå till SAS självbetjäningsflöden. För närvarande finns denna möjlighet på ett urval av SAS destinationer.

Läs mer om SAS trafikprogram och SAS Travel Ready Center på sas.se.

Flexiblare alternativ
Flexibilitet är viktigt för resenärer, särskilt nu när resandet är mer utmanande än vanligt. SAS Plus-biljett är både omboknings- och återbetalbar. Vidare har SAS infört fler flexibla ombokningsalternativ för att göra det enklare för våra resenärer. Resenärer kan utan avgift boka om internationella resor upp till 72 timmar före avgång. För inrikesresor erbjuder SAS ombokning utan avgift fram till en timme innan avgång för SAS Go Flex-biljett. SAS erbjuder 24-timmars öppet köp om resenärerna har bokat resan genom SAS. Läs mer om SAS Flexibel Bokning.

Trygga resor med SAS
Flyg är ett tryggt sätt att resa på i pandemin eftersom luften ombord är ogynnsam för smitta. Det senaste året har SAS infört en rad åtgärder och rutiner för att ytterligare säkra trygga flygresor. Läs mer om våra åtgärder på SAS Safe Travel.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *