Strejk hos Norwegian rycker närmare

Förutom den pågående SAS aktionen i Köpenhamn strejkar sedan i lördags även 70 piloter hos Norwegian. Det lutar åt en eskalering från mitten av veckan och därför ger vi dig en överblick vad du kan förvänta dig.

Det är tre månaders förhandlingar om anställningsvillkor som nu har brutit samman och även om antalet piloter är förhållandevis litet i skrivande stund kommer det medföra förseningar och inställda flyg, till stort förtret för passagerarna.

Berörs jag?

Än så länge är det inte många flyg som försenas och endast enstaka avgångar har blivit inställda. Detta tack vare att Norwegian har valt att använda någon av dotterbolagens övriga 630 piloter som ännu inte strejkar.

Håll dig uppdaterad om just din avgång på Norwegians hemesida.

Strejken kommer att eskalera!

Till och med tisdag är det, som nämnt, bara 70 piloter som strejkar i Norge. Blir parterna inte eniga tills dess kommer samtliga 700 piloter att strejka. Detta betyder massinställningar och att alla passagerare behöver bokas om till nya avgångar. Enligt uppgift skall flygningar till/från England, Spanien och Finland inte beröras.

Om det går såpass långt är för tidigt att säga men just nu tyder mycket på att man inte kommer att komma överens.

Dina rättigheter!

I förbindelse med starten av SAS aktionen skrev vi om vilka rättigheter du har om någonting händer med din avgång och samma rättigheter gäller även om du reser med Norwegian. Här kan du läsa om hur du skall förhålla dig om din avgång berörs. 

 

Artikeln publicerades ursprungligen på Bonusfeber.dk av Peter Krogh-Fausing

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *