TUI återstartar chartertrafiken från Umeå med resor till Kreta

Den sista augusti börjar återigen en av Sveriges största researrangörer, TUI, att erbjuda charterresor direkt från Umeå Airport. Första destination att lanseras under hösten är Kreta, följt av resor till Kanarieöarna.

Den 31 augusti lanserar TUI återigen charterresor direkt från Umeå Airport. Den första charterlinjen och flygtrafiken utrikes på närmare 1,5 år går till Kreta, Grekland. Inför höstlovet utökar TUI utbudet med veckovisa direktavgångar till Kanarieöarna, Spanien. Samtidigt återstartar också Ving sina charterresor från Umeå till Gran Canaria.

Även om resandet fortfarande är kraftigt präglat av pandemin har efterfrågan på flygresor ökat, både i form av reguljärflyg och charterresor. Under sommaren hade samtliga Swedavias flygplatser en stor uppgång i trafik och passagerarantal jämfört med föregående månader. Under juli flög fler än 28 000 resenärer inrikes från Umeå Airport, ungefär hälften av antalet resenärer jämfört med samma månad 2019, före pandemin.

Vi är naturligtvis väldigt glada att man ser en ökad efterfrågan och början till en återhämtning för flyget. Att TUI återvänder till vår flygplats och erbjuder våra resenärer att resa utomlands med direktflyg inför hösten är viktigt för återhämtningen i regionen.

För resor inom Europa skapar EU:s digitala covidbevis förutsättningar för ett förenklat resande då rutinerna för kontroll kan samordnas ytterligare. Vi uppmanar dock våra resenärer att hålla sig uppdaterade om inresereglerna på sin destination och följa de rekommendationer som gäller för ett säkert resande.

Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

Med start den 31 augusti erbjuder TUI avgångar med direktflyg Umeå Airport – Kreta, Grekland en gång i veckan på tisdagar.

Med start den 29 oktober erbjuder TUI och Ving avgångar med direktflyg Umeå Airport till Gran Canaria, Kanarieöarna, Spanien en gång i veckan på fredagar.

Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik på Umeå Airport: www.swedavia.se/umea. För bokning och mer information om researrangören: www.tui.se och www.ving.se.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *