United Airlines återvänder till Stockholm Arlanda med sin dagliga direktlinje till New York i sommar

Det amerikanska flygbolaget och Star Alliance medlemmen United Airlines, återvänder till Stockholm Arlanda Airport och återupptar den populära flyglinjen till sitt nav på Newark i New York från den 28 maj 2023. Flygbolaget återvänder till den svenska huvudstaden för första gången sedan 2019, efter att tidigare ha trafikerat linjen i 14 år från 2005.

Vi är glada över att återvända till Sverige 2023 med vår service mellan Stockholm och New York City. Vi förväntar oss ännu en hektisk sommar för internationella flygresor 2023 och är stolta över att bygga vidare på vårt bransch ledande globala nätverk, vilket ger våra kunder i Sverige direkt tillgång till New York City-området, samt möjligheten att bekvämt ansluta via vårt New York/Newark-nav till andra destinationer över hela Amerika.

Lucas Geerts, United Regional Sales Manager Norra Europa.

 

Det är glädjande att United Airlines kommer tillbaka till Stockholm Arlanda med sin direktlinje till New York kommande sommar. Efterfrågan på resor till Nordamerika är fortsatt god och den utökade tillgängligheten är välkommen. USA är en av våra största handelspartners och en viktig marknad både för frakt, inkommande turism och som ett attraktivt resmål för svenskar.

Charlotte Ljunggren, Chief Commercial Officer på Swedavia.

Stockholm (ARN) – Newark Liberty International Airport (EWR)
Flight UA69 ARN-EWR:
avgår kl 9:10 och ankommer kl 11:55, den28 maj – 28 sep 2023.
Flight UA68 EWR-ARN:
avgår kl 17:15 och ankommer 7:25+1, den27 maj – 27 sep 2023.
*Alla tider är lokala och kan komma att förändras.

United kommer att trafikera sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Newark Liberty International Airport (EWR) dagligen från den 28 maj,med en Boeing 757–200, med totalt 169 säten – 16 plattbäddssäten i United Polaris® business class och 153 i Economy, inklusive 45 Economy Plus® säten med extra benutrymme och ökat personligt utrymme.

United Polaris business class är en förstklassig reseupplevelse som prioriterar avkoppling och komfort, med högkvalitativa middagar ombord, förstklassiga bekvämligheter och fulla plattsängar.

United i Sverige
United har flugit till Sverige sedan 2005 och ingår i flygalliansen Star Alliance. United-kunder i Sverige kan boka flyg genom united.com, kontakta United Reservations på 08-585-36954 eller sin resebyrå.

United i New York/Newark
Newark Liberty International Airport ligger bara 22 km från Manhattan och erbjuder de snabbaste transferresorna till många delar av staden, inklusive AirTrain-tjänsten till New York Penn Station i centrala Manhattan, med en restid på mindre än 30 minuter.

Flygbolaget planerade att återvända till Stockholm Arlanda inför säsongen 2022, men beslutade inför trafikstarten att skjuta upp återkomsten. Det finns andra operatörer på sträckan.

Uniteds sommarschema för 2023, som tillkännages idag, inkluderar att lägga till flyg till tre städer – Malaga, Spanien; Stockholm, Sverige och Dubai, UAE – samt ytterligare sex flyg till några av de mest populära destinationerna i Europa: Rom, Paris, Barcelona, London, Berlin och Shannon. Totalt kommer United att flyga till 37 städer i Europa, Afrika och Mellanöstern nästa sommar, fler destinationer än alla andra amerikanska flygbolag tillsammans. De nya linjerna är föremål för regeringens godkännande.

United såg historiska nivåer av efterfrågan på resor till Europa under sommartoppen, en ökning med 20 procent jämfört med 2019, och fokuserat på att utveckla sitt linjenätverk för att möta en fortsatt stark efterfrågan.

Utöver de nya linjerna, kommer United att flyga nio rutter som lanserades förra sommaren, inklusive direktflyg mellan New York/Newark och Nice; Denver och München; Boston och London Heathrow; Chicago/O’Hare och Zürich; och Chicago/O’Hare och Milano, samt flyg till fyra destinationer som inte trafikeras av något annat nordamerikanskt flygbolag – Amman, Jordanien; Azorerna, Portugal; Palma de Mallorca, Spanien och Teneriffa, Spanien.

Foto: United Airlines

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *