Wizz Air etablerar sig på Arlanda – startar två nya direktlinjer ut i Europa

Det europeiska lågprisbolaget Wizz Air fortsätter sin expansion och tar nu sikte på Sveriges största flygplats. Med start 31 oktober 2023 lanserar bolaget två nya flyglinjer från Stockholm Arlanda Airport till Budapest och Gdansk.

Wizz Air är ett av Europas snabbast växande flygbolag och flyger i dagsläget från ytterligare två av Swedavias flygplatser: Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport. Nu har turen kommit till Stockholm Arlanda Airport, varifrån bolaget – med start 31 oktober i år – lanserar direktflyg till Budapest och Gdansk. Sträckorna kommer att flygas med flygplanstypen A320 och A321.

− Det är med stor glädje vi välkomnar Wizz Air till Stockholm Arlanda Airport och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt mångåriga samarbete med bolaget. De nya direktlinjerna förbättrar inte bara tillgängligheten från Stockholmsregionen ut i Europa utan även tillgängligheten till Sverige. Swedavias roll är att underlätta för människor att mötas och Wizz Airs närvaro på Arlanda kommer att uppskattas av dem som vill resa för att hälsa på familj och vänner men även av svenska turister som vill upptäcka Ungern och Polen och vice versa och av dem som reser i affärer.

Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

De nya flyglinjerna är välkomna tillskott och komplement till Arlandas befintliga utbud och viktiga för besöksnäringen i Sverige och Stockholm i form av inkommande turister. Även turism till Ungern och Polen är på återväxt sedan pandemin. Budapest, med sina varma källor, anrika byggnader, shopping och historia är ett uppskattat resmål hos svenska turister liksom Gdansk med sitt rika kulturliv och sin lokalisering på polska rivieran, som lockar besökare främst under sommarmånaderna.

− Vi är glada över att kunna addera Stockholm Arlanda Airport till vårt ständigt växande nätverk och därmed få möjlighet att erbjuda våra kunder en direkt förbindelse till Sveriges största flygplats. Vi tror att våra passagerare som reser från Stockholm kommer att uppskatta närheten till flygplatsen och möjligheten att flyga med oss till spännande destinationer. Vår besättning ser fram emot att välkomna passagerarna ombord på en av Wizz Airs yngsta och modernaste flottor från och med den 31 oktober.

Zsuzsa Trubek, Corporate Communications Manager på Wizz Air.

Med start den 31 oktober 2023 trafikerar Wizz Air Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Budapest Ferenc Liszt International Airport (BUD) 4 gånger i veckan (tisdag, torsdag, lördag och söndag) samt Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Gdańsk Lech Wałęsa Airport (GDN) 14 gånger i veckan.

Biljetter finns till försäljning på www.wizzair.com. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda.

Foto: Wizz Air / PR

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *