Air India nya medlemmar i Star Alliance

I slutet av juni togs beslutet i “Star Alliance Executive Board” att välkomna Air India till alliansen och idag var är det alltså dags och det get en hel del möjligheter för alliansens resenärer. 

Air India har kämpat länge för att komma med och påbörjade processen redan 2007 men hade då problem att möta minimikraven för medlemsskap. Detta i kombination med en krävande fusion med Indian Airlines gjorde att beskedet blev att timingen inte var den rätta.

Senaste tiden har det arbetats hårt i kulisserna för att få detaljerna på plats t.ex anpassning av bonusprogrammet för att passa övriga bolag i alliansen och tidigare nämnd fusion är länge sedan avklarad och idag är alltså den stora dagen för bolaget.

 

Air-India-First-Class.jpg

Air India – First class

Vad betyder detta för Star Alliance?

Det betyder först och främst en ny födokälla in till amerikanska inrikeslinjer från Indien som tveklöst är en stor och växande marknad och är en av Air Indias stora affärsområden. Det sker ett löpande utbyte mellan Silicon Valley och bolagens kontor i Indien eller deras sourcing partners.

Vidare ger det Star Alliance ett komplett inrikesnät i Indien som till dags dato har varit väldigt begränsat. Air India har hela 59 destinationer i nuvarande inrikesnät. En linje från Norden till Indien är inte heller helt otänkbart med tanke på marknaden och att SAS för inte allt för många år sedan flög Köpenhamn-New Dehli. Idag krävs minst en mellanlandning ute i Europa för att komma dit man vill.

 

Air-India-domestic.jpg

 

Air India – Domestic network

När man kikar på Air Indias flotta består den av totalt 106 flygplan. Inrikesnätet flygs primärt med A310/320/321, totalt 62 maskiner. Den internationella flottan är primärt levererad av Boeing och ser ut som följer.

▪   14 stk. B787 Dreamliner (när alla leveranser är avslutade)

▪   3 stk. B777-200LR

▪   12 stk. B777-300ER

▪   5 stk. B747-400

▪   2 stk. A330-200

Det ger totalt 36 wide body och goda möjligheter till fina kombinationsmöjligheter med Starbolagen.

Vi ser fram emot nya möjligheter med detta inträde, inte minst vad gäller bonusresor i bolagets alla tre klasser, och bjuder självklart på nyheter när det kommer.

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *