Air New Zealand och Singapore Airlines i utökat samarbete

Air New Zealand och Singapore airlines påbörjar den 6 januari ett tätare samarbete med codeshare på linjerna mellan Singapore och Nya Zealand. Från och med 25 september är biljetterna tillgängliga hos respektive flygbolag. 

Bolagen, som bägge är en del av Star Alliance, kommer att flyga var sin rundtur mellan Singapore och Auckland, den största staden på Nya Zealand. I tilläg flygs Singapore Airlines dagligen mellan Singapore och Christchurch. 

Målet med samarbetet är att öka den dagliga kapaciteten mellan Singapore och Nya Zealand med upp till 30% .

I tillägg till ökad kapacitet och flera flygningar mellan länderna kommer Singapore Airlines kunder att kunna utnyttja samarbetet till ytterligare 40 destinationer i Air New Zealands nätverk. Samtidigt blir Singapore Airlines 50 destinationer tillgängliga för Air New Zealands kunder. 

Tidtabellen vil se slik ut


– Samarbetet gör det möjligt för Skandinaver att få en enklare resa till sydvästra Stillahavsområdet. Vi ser ett ökande intresse för resor hit och därför att vi glada att detta samarbete är på plats, säger Henrik Hanevold, försäljningschef för Singapore Airlines i Norge. 

– Samarbetet med Singapore Airlines är en milstolpe i vår växtstrategi. Vi ser fram emot att flyga till Singapore för första gången på åtta år och utöka longhaulerbjudandet för våra kunder, säger Air New Zealands VD Christopher Luxon.

Singapore Airlines kommer att använda en uppgraderad Boeing 777-200ER mellan Singapore och Christchurch och en A380 till Auckland under vår vintersäsong och en 777-300ER på sommaren.

Singapore Airlines New Business Class

Singapore Airlines nya Business Class

Huvudbild: Kentaro Iemoto, Wikimedia Commons

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *