Airberlin med ny destination och ökade frekvenser

Arlanda får ytterligare en förbindelse till Düsseldorf när Airberlin startar direktflygningar i maj 2016. Samtidigt meddelar bolaget att man ökar på sträckan Göteborg – Berlin när man inför en fjärde daglig avgång. 

Den nya linjen till Düsseldorf kommer erbjuda goda anslutningsmöjligheter till Boston, San Francisco, Dallas och Havanna som börjar flygas i början av sommaren 2016. I och med ökningen kommer Airberlin nu att erbjuda 58 avgångar per vecka från Tyskland till åtta destinationer i USA.

Förutom den nya linjen till Stockholm kommer man även stärka sin närvaro på linjerna till Köpenhamn, Venedig, Florens, Barcelona och Budapest och lägga till Sofia och Bologna som nya destinationer.

Den fjärde avgången till Göteborg från Berlin är troligtvis en respons på att SAS har valt att lägga ner sin sommarlinje mellan de två städerna vilket är intressant då man enligt uppgift övergav linjen på grund av dålig lönsamhet, men Airberlin har tydligen hittat nyckeln till att tjäna pengar på sträckan.

 

Vi vill stärka vår konkurrenskraft i Europa med nya destinationer och fler avgångar på stora rutter. Det är enda sättet att ligga i framkant, särskilt inom det viktiga affärsresesegmentet, säger Stefan Pichler, vd på airberlin. Våra hubbar Berlin och Düsseldorf står i centrum för vår nya nätverksstrategi, som också inkluderar förbättringar av integrationen av våra flygningar på dessa ställen. Det gör det möjligt för oss att erbjuda bättre anslutningar för våra passagerare, särskilt på våra långdistansflygningar.

 

 

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *