Airbus A380 som flygande palats

Det finns inga gränser för vad som kan köpas för pengar när det gäller privatflyg. När både första klass och en liten privat business jet tråkar ut dig, har Airbus lösningen för runt 500 miljoner dollar. 

Det första flygande palatset, A380 i VIP utgåva, beställdes 2007 av den Saudiarabiske Prins Alawaleed bin Talal.

För att komma ombord går du inte den vanliga vägen utan körs in under flygplanet där en hiss tar dig upp till önskad våning ombord. Väl ombord på detta enorma flygplan, finns allt du kan önska dig och troligen mer därtill. Privata sviter, SPA, bar, mötesrum, ja listan kan göras oändligt lång.

Härunder kan du se bilder från ett av de lyxiga sovrummen som, förutom en väl tilltagen säng, har eget badrum, dusch och sittområde.

Soverom med eget bad og dusj

Om du inte nöjer dig med ett sovrum, finns det ytterligare fyra privata sviter ombord, alla på anda våningen. Här har du alltså gott om plats för hela familjen, inklusive svärmor. Längst bak på andra våningen finns gästhytter med sängplatser för upp till 20 gäster. Här finns självfallet även stolar till alla för att säkerheten vid avgång och ankomst skall efterlevas.

Enda et soverom

 

Flygplanet har eget musikrum, bar, Hamam SPA för fyra personer och ett bönerum

Vill man ha med sig bilen finns det till och med ett garage som rymmer en Rolls Royce som körs rakt in i flyget via en egen ramp.

Barområde

Rika prinsar är affärsmän och då behövs mötesrum (ja i plural). Dessa kan konverteras till matsalar och i de två största ryms 14 personer utan problem.

Møterom og spisestue med god plass for 14 gjester

Enda et møterom og spisestue med god plass for 14 gjester

Om någon har behov för mindre mötesrum för att reda ut saker innan mötet med prinsen, finns såklart även detta ombord.

Møterom for mindre grupper

Efter en hård arbetsdag kan prinsen sätta sig på sin egna tron ombord.

Egen tronstol ombord

Vid behov av lite tid med familjen, kan han ta med dem till ett vackert vardagsrum på flygets första våning. Han behöver inte heller dela soffa med någon, då det finns gott om plats även här.

Herlig sittegruppe

Slutligen, några översiktsskisser av det flygande palatset.

A380 flygende palass, layour 01

Oversikt

 

Källa: Australian Business traveller & Wonderfulengineering
Foton: Edese Doret & Airbus

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *