Airbus presenterar A350WXB i Doha

DOHA: Dagen i Doha började med att Airbus marknadschef, Mike Baugos, presenterade den nya Airbus A350XWB för världspressen. Presentationen baserades såklart på fakta och “säljsnack”, men här får du några av de viktigaste förbättringarna, som Airbus A350XWB kommer att bjuda på.

Låt oss fokusera på skillnaderna som passagerarna kommer att uppleva.Enligt Airbus är flygplanet otroligt tyst och för både passagerare och grannar till flygplatserna kommer det bli markanta förbättringar. Det ljud som flygplatsgrannar ofta klagar över kommer att ligga 21dB under gällande krav och faktiskt 2dB under Airbus egna förväntningar.

XWB står för Extra Wide Body. Dvs. att kabinen är bredare än vi är vana vid från A330 och A340. Med en 3-3-3 stolskonfiguration kommer stolsbredden vara bredare än på Boeings Dreamliner och andra flygplan i Airbusfamiljen.

Ombordmiljön får också en kraftig förbättring. Bland annat är luftsystemet markant förbättrat. All luft byts ut med 2-3 minuters intervall och ombord finns det nyaste inom HEPA luftfilter och ett systemet att ta bort ozon från luften ombord.
Vidare blir det förbättring av lufttrycket som aldrig kommer att sjunka under det man upplever vid 2km höjd. För passagerarna betyder detta att man troligt kommer att känna sig piggare än ombord på andra flygplan. Slutligen har man utökat antalet temperaturzoner för att bättre kunna anpassa temperaturen för passagerarna.

Bonusfeber var inviterade till Doha av Qatar Airways. Artikeln är ursprungligen skriven av Flemming Poulsen.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *