Är boardingkortets dagar räknade?

I en tid då många använder Smart Phones med app’s eller bolagens hemsidor för att skriva ut ett boarding kort är frågan: ”Är boardingkortets dagar räknade?”

 

Enligt flera så är det inte helt omöjligt och ett tydligt tecken på detta är det höga antalet självbetjäningsautomater man hittar på flygplatser idag i tillägg till det långa köandet!

Därför är det kanske hög tid för branschen att omarbeta hur boardingkort ska se ut och hur det kan användas mycket mer praktiskt än idag. Detta är precis vad Peter Smart (http://petesmart.co.uk) har gjort där han i ett blogginlägg skriver att han har genomfört 14 flygresor under en tvåmånadersperiod. I slutet av denna perioden kom han med slutsatsen att dagens boardingkort var ganska dåliga eller som han skriver: 

Boarding passes are pretty awful

BC - FIRST

Han fortsätter:

Take a look at your boarding pass. You want to know where you need to be and how to get there – your boarding pass should quickly and simply communicate your next steps. The problem is, it doesn’t. What you’re looking at is a collection of strangely ordered acronyms, oddly formatted times and numbers and sequences that demand significant attention to decipher.
You’re feeling jet-lagged, you start to feel uncertain and you’re not sure where to head amongst the thousands of other passengers trying to reach their gate. Surely something so crucial should be simpler?

Hans förslag är att standardisera boardingkorten för alla flygbolag – men med deras egna loggor och kännetecken.

BC - SECOND

På dessa nya boardingkort som är omgjorda kommer information för den resande att vara mer lättöverskådlig samtidigt som den fortsatt innehåller den informationen som flygplatsen behöver. Det fina med det nya förslaget är att det inte behöv någon ny teknologi eller någon investering i ny IT för att göra detta. Det är en ren designföränding och inget annat.

BC - THIRD

Och så ännu en liten praktisk sak är att det nya boardinkortet passar i passet samtidigt som kortets viktigaste element är synliga utan att behöva leta efter dem:

BC - FOURTH

Detta skulle var ett bra nytänk och göra deta lättare för alla resande – bra tanke av Peter Smart men hur får man dinosaurierna i branschen att vakna?

Om Bonusfeber.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *