Le Meridien – Papeete

Att komma till Tahiti är att komma till himlen. I alla fall för mig. Det är världens ände, slut på stressen, början på härligheten. Det är island time över det hela. Tidigare har jag bott på Intercontinental om jag behövde en natt vid flygplatsen för connections. Hoteller är en katastrof så det var dags att testa Le Meridien.

Från sekunden jag kom in på hotellet förstod jag att detta… Detta var någonting för mig. det är så exotiskt med utomhus check-in som leder rätt till en balkongbar. Jag hade landat sent och tagit taxi till hotellset. Fast nattaxa med taxi är 3,000XPF och pengar kan du ta ut i bankomat på flygplatsen.

Jag ankom alltså sent och ville bara ha en drink innan sänggående. Det var varmt och fuktigt som i en potatisgryta och baren var nästan tom. Det satt två britter och pratade med två lokala damer i blomsterkjolar. Vid väggen satt två vita män som verkade ha druckit sig medvetslösa. De satt bara mot väggen, svettades och gapade. I bakgrunden var det lite ukulelemusik och GTn var på väg. Mitt första möte med Le Meridien Papeete kunde inte startat bättre.

Rummen på Le Merienden känns rätt så fräscha faktiskt. Fräscha på ett sätt man inte är van med i öriket och sängen är strålande.

Fresht rom med deilig seng

Badrummet var ännu mer imponerande. Med tanke på att detta hotellet inte är allt för dyrt skall jag erkänna att förväntningarna inte var speciellt höga. Men badrummet var strålande. Rent, stort och med allt du önskar.

Stort og fint baderom

Det fanns inte kylskåp på rummet och internet kostade. Det var ett litet antiklimax. Speciellt kylskåp efter som det verkligen någonting du önskar i tropikvärmen. Det man däremot hade satsat hårt på var kaffemaskinen som gjorde fantastisk kaffe.

Illy kaffe med kaffekoppvarmer på toppen!

Men så klart flyger du inte 23 timmar för att koka kaffe. Det du reser hit för är att kunna vakna, gnugga ögonen, peta undan gardinen med stortån och se detta…

Utsikt fra sengen.

Eller sitta i frukostpaviljongen och med en kopp kaffe och njuta av detta

Breakfast in Papeete

Det är kanske det här du är ute efter när du reser till Tahiti. Det är detta flygvärdinnorna tar på sig blomsterkjolar för så fort du lämnar Los Angeles. Det är detta som gör at du inte klarar att torka bort leendet innan du är hemma igen. Le Meridien levererar.

Sammanfattning:

Nu rekommenderar jag inte att bara hålla dig till Pepeete och Tahiti. Du måste ut till småöarna. Men som en start eller avslutning på resan är Le Meridien precis vad du behöver.

Quickfacts:
Läge: Papeete, Tahiti (ca 15 min i taxi från flygplatsen)
Rumspris: 
Från USD 250 pr.natt
Bonuspoäng tjänade/ program: 
506 poeng i Starwood programmet

Om Bonusfeber.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *