Arlanda Express bland Europas dyraste

Tycker du att det är dyrt att ta Arlanda Express när du skall ut och resa? Det är inte konstigt när tåget kvalar in på en tredjeplats bland Europas dyraste flygtåg, en föga smickrande utnämning. 

Det är Flightright.com, kända för att hjälpa passagerare få ut sin rättmätiga kompensation från flygbolagen, som har utfört undersökningen på 47 olika flygplatser. På topp fem listan hittar vi alla flygplatserna i London med Heathrow i spetsen och Arlanda Express på en föga smickrande tredje plats.

Till och från Heathrow kostar en enkelbiljett, utan någon form av rabatt, 26 pund (drygt 300 kronor). Flygplatsen hävdar i ett uttalande till The Telegraph att det beror på avståndet från flygplatsen, en förklaring som vi har svårt att köpa då listan med den logiken borde betyda att listan skulle se helt annorlunda ut.
Vad som dock får ses som positivt är att Arlanda Express faktiskt har fallit från första platsen om man jämför med en undersökning Aftonbladet gjorde 2004. En enkelbiljett mellan Stockholms Central och flygplatsen kostar 260:- utan rabatt.

Söker man billiga tågtransporter från flygplatsen får man ta sig till södra delarna i Europa och Italien där man hittar fyra av de fem billigaste tågen.

Arlanda Express höga priser kan vara en bidragande effekt till att pendeltåget som drivs av Storstockholms Lokaltrafik (SL) har haft en såpass stor framgång sedan trafikstarten 2013, även om man tvingas betala en extra avgift till A-Train som äger spåren.

Dyraste tågen till/från flygplatsen

1. Heathrow
2. Stansted
3. Stockholm
4. Gatwick
5. Luton

Billigaste tågen till/från flygplatsen.
1. Pisa
2. Catania
3. Lanzarote
4. Fuertaventura
5. Milano Linate

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *