Boeing har levererat 150 flygplan till Norwegian

Norwegian har nått ännu en milstolpe. Bolagets 150:e fabriksnya flygplan från Boeing levererades i november. Under 2017 har Norwegians flygplansflotta ökat med 32 nya flygplan.

Mellan 2008 och 2017 har Norwegian satt 150 nya Boeingplan i trafik. Norwegians allra nyaste Dreamliner, flygplan nummer 150, landade på Oslo Gardermoen flygplats 24 november. Ungefär samtidigt landade ännu ett fabriksnytt flygplan; en Boeing 737-800 vilket även var den sista flygplansleveransen för i år.

Under 2017 har Norwegian fasat in 32 nya flygplan i flottan; sex Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 och nio Boeing 787-9 Dreamliner. 

En av de yngsta och mest miljöanpassade flottorna i världen

Med dagens leverans har Norwegian fortfarande en av de yngsta flygplansflottorna i världen med en genomsnittsålder på 3,6 år. Nya flygplan är win-win både för miljön och för passagerarnas plånbok eftersom nya plan förbrukar mindre bränsle.

Norwegians flotta består idag av 145 flygplan (läs mer här). Flera flygplan har redan fasats ut för att göra plats för nyare, mer miljöanpassade flygplan. Under 2018 fortsätter förnyelsen av flygplansflottan.

Norwegian jobbar aktivt för att minska utsläppen

Norwegians globala expansion och nya linjer bidrar positivt både lokalt och globalt. Ökad tillgänglighet bidrar till ökad ekonomisk tillväxt, ökad turism och att fler jobb skapas. Som en stor aktör jobbar Norwegian samtidigt för att minska utsläppen per passagerare och göra luftfarten mer miljövänlig. En av de absolut viktigaste åtgärderna flygbolag kan göra för att minska utsläppen är att investera i nya flygplan. 2015 utsågs Norwegian till det mest miljöanpassade transatlantiska flygbolaget i världen av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Läs mer om Norwegians arbete för ett mer hållbart flyg här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *