Norwegian: Större utbud än någonsin på flyg till USA i vinter

Sedan Norwegian började flyga transatlantiskt har det blivit både enklare och billigare att resa till USA. Över 1,1 miljoner resenärer har flugit med Norwegian mellan Sverige och USA sedan starten för fyra år sedan.

Intresset för att resa till USA blir allt större och Norwegian är det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA direkt från Sverige. Flyger man med Norwegian via Oslo, Köpenhamn och London Gatwick blir utbudet ännu större. Låga priser i kombination med bolagets stora satsning på transatlantiska flygningar har gjort det möjligt för fler att resa till det stora landet i väst.

Norwegians långdistansverksamhet startade 2013 och första direktflyget till USA gick till New York. I takt med att bolaget har fasat in fler nya Boeing 787 Dreamliner har antalet långlinjer till USA ökat. Idag flyger Norwegian till New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Las Vegas, Oakland San Francisco och Fort Lauderdale direkt från Stockholm. Via Köpenhamn och Oslo kan man även flyga direkt till Orlando och Boston med Norwegian. Via London Gatwick kan man dessutom flyga direkt till Denver och Seattle samt från och med mars nästa år även till Austin och Chicago.

Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian säger:

Vi är väldigt glada över att våra kunder uppskattar vårt stora utbud på flygningar till USA till låga priser i våra moderna, bekväma och miljöanpassade Dreamlinerplan. I vinterprogrammet har vi bland annat ökat antalet avgångar till Los Angeles från Stockholm, Köpenhamn och Oslo från två till tre gånger i veckan, en kapacitetsökning med 50 %. Det är ett direkt resultat av ett allt större intresse bland svenskar att resa till USA men även bland amerikaner att resa till Sverige.

Thomas Ramdahl fortsätter:

Nästa år får vi ännu fler Dreamlinerplan och vi ser därför fram emot att lansera ännu fler direktlinjer till USA. Men med flygskatten som införs nästa år blir det tyvärr dyrare att flyga från Sverige och därför kommer vi sannolikt att lägga nya långlinjer på andra marknader än Sverige,

Prisexempel på direktflyg mellan Stockholm och New York är från 1299 kronor per enkel resa. Till Los Angeles och Fort Lauderdale kan man flyga från 1399 kronor per enkel resa.

Norwegian har idag 20 Dreamlinerplan i långdistansflottan och inom ett par år kommer bolaget ha över 40 Dreamlinerplan. Totalt har Norwegian över 140 flygplan i flottan och bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, USA, Asien, Karibien och Mellanöstern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *