Bonuspoäng med kreditkort – SAS Cobranded kort

OBS: Det har skett en uppdatering av erbjudandet från American Express efter att denna artikel publicerades. Vi kommer inom kort att presentera en uppdaterad version av denna artikel /Redaktionen

Vi har sett att det går att använda olika partnerbutiker för att tjäna Eurobonuspoäng på annat än resor  och för att maximera utdelningen kan man använda ett kreditort som ger poäng per krona. Här skall vi kika lite närmare på SAS olika kort och vad du som konsument kan få ut av varianterna som erbjuds eftersom det kan vara lite av en djungel innan man för översikten. Framöver skall vi kika på vad andra aktörer erbjuder men nu är det alltså SAS som gäller.

SAS Eurobonus World MasterCard 

 

Detta kort är det “enklaste” som erbjuds. Kortet ger dig 10 extrapoäng per 100:- på alla inköp förutom kontantkort. Även om det inte är mycket att tala om vägs det upp av att majoriteten av alla försäljningsställen, både online of offline tar emot MasterCard vilket ökar antalet möjliga platser att använda kortet på.

Kortet erbjuder brukaren en så kallad köpförsäkring där varorna du köper met kortet är försäkrade mot stöld eller skapa i upp till 60 dagar från köptillfället. Kortet innehåller också en olycksfallsförsäkring som tänker dig under transporten när resan är betalad med kortet. Det är dock inga omfattande försäkringar varför det är viktigt att du läser villkoren noga och överväger om du i tillägg skall ha en reseförsäkring för att vara säker på att du är skyddad ordentligt.

Kortet är gratis första året för alla och därefter betalar Basic och Silvermedlemmar 395:-/år och Guld/Diamond 0:-

Kortet utfärdas av SEB och kommer med en kredit som man kan justera efter behov.

Läs mer om SAS Eurobonus World Mastercard här

SAS Eurobonus Diners Club 

 

Diners Club ger dig hela 20 poäng per 100 kronor vilket är strålande med tanke på att man i Danmark bara får 15poäng per 100:-

En klar fördel med Diners Club över Mastercard är att du får tillgång till ca 450 flygplatslounger världen över. Tyvärr är det inte gratis, men för den statuslöse ett alternativ till att köpa mat och dryck bland massorna. Det kostar 125:- per besök och man har även mot en avgift, som varierar från lounge till lounge möjlighet att ta med sig en gäst. För varje 10,000:- du handlar för får du ett gratis loungebesök

Eurobonus Guld och Diamondkorthållare får gratis årsavgift. Andra betalar 0:- första året och därefter 525:-

Funderar du på ett Dinerskort kan det vara värt att kika på Eurobonussidorna då det ofta kommer kampanjer som ger dig en “sign-up bonus”.

Även om man tjänar fler poäng per krona än med SAS Eurobonus World Mastercard är det stora problemet på hemmaplan att det är relativt få som accepterar kortet. Utomlands är det stor variation på om man hittar någon som tar Dinerskort eller inte.

Även detta kort utfärdas av SEB Kort.

Läs Mer om SAS Diners Club Kort Här

SAS EuroBonus American Express 

 

Liksom Dinerskortet ger SAS EuroBonus American Express 20 poäng per 100 kronor du handlar för och som med övriga kort gäller detta inte för kontantuttag.

Är du en riktig frekvent användare av kortet kan du, efter en förbrukning på 150,000:- på kalenderåret få en så kallad Companion Ticket vilket get dig 50% poängrabatt på en resa från Skandinavien.

Även detta kort get dig lounge tillgång mot avgift. Man är dock starkt begränsad till att bara kunna bruka Menzies lounger på Arlanda och Landvetter mot en avgift på 137:- per besök vilket gör den fördelen starkt begränsad jämfört med Dinerskortet.

Reseförsäkringen som följer med kortet är riktigt bra men återigen är det värt att matcha den mot egna behov och andra omfattande alternativ på marknaden.

Signup bonusen är på hela 6,000 poäng som standard vilket göd den bäst i klassen. Det är dock det dyraste kortet i familjen och kostar 500:- första året och därefter 1000:-/år

Läs Mer om SAS American Express kort Här

När du skall välja kort är det alltså viktigt att se till vad du önskar få ut av det. Är det mycket poäng, ett brett användningsområde , goda försäkringar eller utökade möjligheter till resor? Den enda som kan ge svaret på den frågan är du själv men det är ingen tvekan om att ett co-brandet kort tar dig mot bonusmålet snabbare. I mitt eget fall kommer nästa lika många poäng från kortbruk som från resande.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *