BRA fortsatt flygresenärernas favorit för fjärde året i rad – så gör bolaget

95 procent av flygen går på tid, gott om benutrymme och hjälp när det behövs via SMS, chatt, APP och på flygplatserna – så gör BRA för att fortsätta ligga i topp i Svenskt Kvalitetsindex.

Inrikesflygbolaget BRA kommer för fjärde året i rad ut som svenska flygresenärers favoritflygbolag. Det visar senaste rapporten om kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

Svenskt Kvalitetsindex visar att BRA år 2019 får index 70,5 (notera: inte 70,0 som bland annat TT angivit i tidiga utskick). Närmaste flygkonkurrent SAS får 69,7 och Norwegian 65,7.

Rapporten lyfter fram att punktlighet och komfort är två av de viktigaste faktorerna när det gäller kundnöjdhet. Och hur väl omhändertagen och uppdaterad man som resenär blir när resan inte går som planerat.

95 procent av BRAs flyg har de senaste månaderna gått på tid. Dåligt väder och snö har varit största orsakerna till de förseningar som trots allt varit. 1,3 procent av flygavgångarna har under året ställts in där resenärerna bokats om till andra, närliggande avgångar.

När det gäller komfort, listades i slutet av förra året storlek på benutrymmet hos olika flygbolag vid kortare flygningar https://omni.se/a/qna2rO

BRA som inte listades, har tagit fram uppgifterna för benutrymmet på sina flyg. Här de tre största bolagen som flyger inom Sverige:

  • BRA: 76,2 – 84 cm* (merparten av sittplatsera har 81,3 cm benutrymme)
  • SAS: 76–81 cm (källa: Omni)
  • Norwegian: 73–79 cm (källa: Omni)

*Ombord på BRAs jetflyg är det vanligaste benutrymmet 81,3 cm. Det finns enstaka platser med 76,2 cm. Samtidigt finns ett flertal stolrader med 84 cm. På bolagets propellerflygplan är det genomgående 76,2 cm benutrymme för alla.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *