Breaking: Emirates börjar med A380 till Köpenhamn

Tidigare imorse höll Emirates en presskonferens i Köpenhamn. Flygbolagets pressfolk har varit mycket hemlighetsfulla omkring vad den skulle handla om innan den startade klockan 9, men Bonusfeber.se kan du berätta mer om det som presenterades.

Emirates kommer nämligen till Köpenhamns Flygplats med Airbus A380 Superjumbo, som är världens största passagerarflyg. Därmed är det Dubai-baserade Emirates – som är världens största operatör av denna flygplanstyp – och det första flygbolag som startar reguljärflygningar från Köpenhamn med detta stora flyg.

Lufthansa har tidigare landat en endaste gång på Köpenhamns flygplats med deras A380, men detta var i samband med ett pressarrangemang och inte som en reguljärflygning.

Emirates startar flygningarna frå Köpenhamn med A380 den 1 december 2015.

Konfigurationen i A380 som kommer användas är med ändat 2 klasser ombord och ca 615 stolar – alltså inte Emirates normala konfiguration.

Det blir den första Airbus A380 med endast två klasser ombord som Emirates kommer att använda på Köpenhamnsrutten.

Efterfrågan på First och Business är inte så stor i Skandinavien – därför används en konfiguration på flyget som har fler säten i economy och färre i de dyrare klasserna.

Köpenhamns flygplats kommer att expandera det gateområde, som idag används till interkontinentala flygningar. Denna expansion kommer bli i Skandinavisk design och kunna ta emot denna Airbus A380.

I praktiken är det C-området som utvidgas med 3 nya gater, varav en är förberedd med 2 broar för att kunna ta emot Airbus A380. Tillbyggnaden blir på 2 900 m2.

Emirates kommer överväga att öppna en egen lounge i Köpenhamn – detta är dock ännu inte beslutat.

 

Ursprungligen skriven av Flemming för Bonusfeber.dk

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *