BREAKING: Svensk Pilotförening inleder strejk

Svensk Pilotförening (SPF) har tagit ut sina medlemmar i strejk i SAS Scandinavia. Det innebär att inrikes-, Europa- och långdistansflygningar ställs in och tusentals resenärer kommer att påverkas. Flygningar som utförs av SAS Irland och flygbolag som är underleverantörer till SAS omfattas inte av strejken.

Strejken bryter ut efter att SPF har avvisat medlarnas förslag på avtal. Förhandlingar har pågått sedan i mars och i slutskedet med hjälp av externa medlare. SAS vill fortsätta förhandlingarna och nå en överenskommelse så fort som möjligt för att få slut på strejken. Förhandlingar pågår fortfarande i Danmark och Norge.

Karin Nyman, kommunikationsdirektör SAS säger:

Det är djupt olyckligt att den här pilotkonflikten nu drabbar våra kunder. SAS är beredda att fortsätta förhandla, men kraven skulle få mycket allvarliga konsekvenser för företaget om de uppfylldes. Pilotföreningarna har trots det valt konflikt. Vår prioritering nu är att ta hand om passagerarna och i denna stund gör väldigt många medarbetare på SAS allt de kan för att hjälpa våra drabbade kunder.

Pilotföreningarnas strejk innebär att inrikes-, Europa- och långdistansflygningar ställs in. Strejken omfattar inte de flygningar som utförs av SAS samarbetspartners, vilket motsvarar ungefär 30% av samtliga avgångar.

För den som har en flygning bokad är det därför viktigt att först kontrollera om flygningen berörs av strejken genom att besöka sas.se/storningar.

Utöver de 205 avgångar som ställdes in under torsdagen kommer ytterligare 110 avgångar att ställas in fredagen den 26 april och tiotusentals passagerare drabbas.

SAS kommer att kontinuerligt skicka uppdateringar via SMS och e-post till de passagerare som berörs. Den samlingssida för all information som gäller trafikstörningar: sas.se/storningar, kommer även att uppdateras löpande. Alla som har en flygning bokad uppmanas att kontrollera status för sin flight på webbsidan innan man beger sig till flygplatsen eftersom uppdateringar görs ofta.

Om InsideFlyer.se

Bonusfeber.se är en hemsida för dig som ofta är ute på resa och som önskar att få mer ut av varje resedygn. Oavsett om du är på tjänsteresa eller semester.

Skandinaviens snabbast växande hemsida om resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *